Monday, December 26, 2016

Anina akan lebih dihargai dalam DAP

Anina yang merupakan antara penggerak utama kempen anti-Najib dan antara individu yang bertanggungjawab dalam menubuhkan parti PPBM akhirnya tersungkur dalam parti yang belum sampai setahun ditubuhkan. Punca Anina disisihkan dari parti itu masih menjadi tanda tanya , pelbagai spekulasi dibuat, ada yang berpendapat sikap Anina sendiri mungkin menyebabkan sesetengah ahli dan kepimpinan PPBM naik jelak. Semalam portal berita pro-pembangkang FMT menyiarkan kenyataan Anina mengenai penyingkiran beliau dari PPBM.


Menurut artikel portal berkenaan, Anina disingkirkan kerana dakwaan beliau terbabit dalam dakwaan "skandal mesej seks" dengan bekas pembantu beliau. Sebelum ini, tuduhan ini berlegar-legar didalam ruang maya, namun ramai ahli PPBM menganggap ia hanyalah pro-paganda pro-UMNO bagi memecah-belahkan PPBM, namun dengan penyingkiran Anina semalam ia menjadi bukti bahawa berita yang tersebar adalah angkara ahli parti itu sendiri dan indikasi berlaku pertelagahan dalaman parti.

“Dahulu, ketika saya mempertahankan mereka, saya terlupa tanya apa perasaan mereka. Saya hanya tampil mempertahankan mereka tanpa berfikir banyak,”

Kenyataan Anina di atas merujuk kepada tindakan beliau mempertahankan Muhyiddin dan Mukhriz ketika dipecat dari jawatan tertinggi UMNO . Jelas sekali Anina kecewa dengan kedua pemimpin di atas kerana apa yang dilakukan beliau sebelum ini tidak dihargai semata-mata terpengaruh dengan "skandal mesej seks" bodoh rekaan musuh-musuh Anina dalam PPBM.Melalui komen-komen FB yang dipaparkan dalam artikel ini, ramai penyokong pembangkang terutama dari PKR dan DAP berharap Anina menyertai salah satu parti itu yang lebih menghargai perjuangan ahli. Anina disaran menyertai DAP dimana beliau akan lebih dihargai disitu. Terdapat banyak juga komentar-komentar penyokong PH yang mengutuk tindakan pucuk pimpinan PPBM menyingkir Anina.


Anina dilihat mempunyai pengaruh yang besar kepada sebahagian ahli-ahli wanita dalam PPBM, tindakan penyingkiran beliau mungkin memberi kesan atau bakal mewujudkan 'wave' tindakan keluar parti secara beramai-ramai oleh penyokong-penyokongnya. DAP mungkin dilihat akan mengambil kesempatan dari situasi yang berlaku ini bagi menggalakkan lebih ramai penyertaan orang Melayu di dalam parti itu.

1 comment:

  1. DAP dan PKR lebih bersesuaian....gila seks samada songsang lgbt atau gila seks biasa amat dialu alukan dalam parti murtad dan kapir.
    Silakan.....

    ReplyDelete