Tuesday, October 11, 2016

Anwar Ibrahim & Lim Kit Siang Sinis Memandang ...

Diberitakan kononnya hari demi hari makin ramai ummah-ummah ketuanan Melayu mulai mengisytiharkan diri keluar UMNO dan masuk parti baru yang didokongi oleh mantan PM Tun Mahathir.



Ummah-ummah Melayu ini yang dulu pernah melaung-laungkan, I'm Malay first and Malaysian second dan yang membentak-bentak dalam perhimpunan agung UMNO mencerca caci bapak segala rasis dan chauvanis , punca 13 Mei kini dah tak kisah bergandingan tangan asal dendam terbalas.

Ini satu perangai buruk orang Melayu dari dulu sampai sekarang, hasad, dengki dan dendam kesumat. Kalau orang dulu-dulu depa pakai santau, bersahabat dengan jin untul buat kerja jahat. Zaman sekarang depa bersahabat dgn musuh yang pernah dilabel sebagai peliwat, kominis, pemecah belah Melayu dan sebagainya.



Alangkah sedihnya bila melihat pemimpin yang pernah disanjungi dulu, terpaksa bersujud kepada bekas-bekas musuh untuk dapatkan sokongan . Pengikut-pengikut ex-pemimpin UMNO ni pula cukup berbangga katanya lautan manusia membanjiri setiap kali ada pemimpin BERSATU datang bagi ceramah.

Tapi terpikirkah mereka?? Sokongan yang dikatakan lautan tu adalah kerana platform musuh yang pernah dicaci dulu diguna, dimana penyokong2 tegar PKR, PAN dan DAP berkumpul..adakah parti BERSATU ni ada aura yang tersendiri? Kalau ada mengapa perlu sampai bersekongkol dgn musuh2 tradisi???

6 comments:

Fakta sejarah pemimpin dari utara terutama dari kedah lama mme pengkhianat dan barua prnjajah
Fakta no 1. TAR... slogan melayu tuan dinegara ini.. akhirnya singapore sedekah kat cina... 13 mei pun berlaku... kerabat ni juga yg sedekah P Pinang ke Francis Light ... bila british kau tim dng Siam nk serang kedah bagi la P pinang kat british dng alasan british tolong depa
Fakta No 2. Aljuboori nnpk islamik dng slogan islam madani .. akhirnya penganut pluralisma murtad dan barua yahudi hingga kini dng bantuan IRF..DED..Open Society..IKD pluralist masih aktif hingga kini
Fakta no 3. PAN pimpinan Mat sabuñ ..pengamal Syiah gerakan syiah bsnyak dari kedah lama

Fakta No 3. Pak Lah..slogan islam hadhari x nnpk ciri khianat yg nnpk ciri ZzzzZzz..krohhh...zzzz... 5 negeri jatuh ke Pemnangkang...

Fakta no 4. Tun Mamak kity... slogan we are islamic fundmentalist state... akhir hujung nyawa BERSATU dng Pluralist murtad..Syiah..DAP komunis evanglista ..LGBT dan GAY... bukan saja nak hancurkan umat melayu islam tapi melacurkan kesucian dan akidah iman umat islam... masa Tun mamak 3 negeri jatuk ke Pemnangkang termasuk negeri krlahiran mamak..klu tak ada org selatan yg sokong tun mamak dah lama bungkus

Klu nk melaysia srlamat PM mesti dipimpin dari Srlatan... Fakta PM dari srlatan terbukti sudah
Fakta 1. . Tun Razak... suma negeri dlm kjaan BN..banyak dasar diperkrnalkan dasar yg x bebankan rakyat hingga kini.. bukan dasar mamak yg membebankan akhirnys

Fakta no 2.. Tun Hussin Onn... semua negeri dkm kjaan BN rakyat hidup aman damai

Skg Najib mewarasi pimpinan PM haprak dari utara dari 5 negeri ke Pemnangkang. .. 2 negeri dah kembali ke kjaan BN/Umno... insyallah rekod di Sg Besar..KKangsar... 2 negeri Kelantan dan Sgork insyallah kembali ke BN/umno di bawah pimpinan Najib...tak mustahil P Pinang pun bole kembali ke BN/umno

krsimpulan klu nak negara selamat kepimpinan PM mesti ditersjui pemimpin dari Selatan Tanah air

Patutnya menyatukan... ini mengapi2kan kenegerian.

mahyudin yassin.....dah hilang akal ke

mahyudin yassin.....dah hilang akal ke

Dah nk wat cmne... mme fakta

http://mymassa.blogspot.my/2016/10/peguam-anwar-ibrahim-duduk-serumah.html?m=1

Link

bukti ajaran pluralism. ..lgbt dan gay... yg diagong2kan oleh PKR

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu