Tuesday, May 10, 2016

Letak Calon Melayu Di Batu Kitang Untuk DAP Lanyak Melayu

Semasa kempen pilihanraya Sarawak yang dijalankan baru-baru, perangai rasis DAP terserlah . Mungkin disebabkan kata-kata yang dihamburkan dalam video di bawah ini membuatkan pengundi-pengundi Cina dikawasan Batu Kitang naik menyampah dengan sikap rasis yang dibawa oleh seorang penceramah DAP dari Semenanjung.Penceramah yang digelar Superman DAP atau nama sebenarnya Hew Kuan Yau mendapat gelaran itu apabila seringkali menghadiri ceramah-ceramah DAP dengan  memakai baju yang mempunyai logo Superman . Senang cerita mau jadi popular lu buat perangai pelik-pelik


Hew Kuan Yau ini boleh dikatakan terkenal disebabkan mulut yang takde insuran, seringkali mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang agak sensitif semasa memberikan ceramah. Boleh dikatakan Hew Kuan Yau ini serupa Mat Sabu versi DAP.  Beliau adalah antara individu yang rasis dalam DAP, entah macam mana kerajaan negeri Sarawak boleh terlepas bagi mamat ni masuk berkempen dalam pilihanraya .


Semasa dalam pilihanraya Batu Kitang, Hew telah berkata dalam bahasa Cina yang kemudiaannya diterjemahkan seperti berikut .."Kita mesti bagi Aziz menang di Batu Kitang."

"Aziz mungkin jadi ADUN Melayu pertama DAP di Sarawak"

"Supaya Aziz boleh 'SKREW' puak Melayu sendiri ..."

"Ini akan jadi wayang terbaik untuk kita tengok ... "


1 comment:

  1. Apa pulak komen aziz laknat tu tentang komen apek cilaka ni?
    Dia setuju ke tak bahawa dia dipergunakan untu 'skrew' Melayu?
    DAP BABI CINABUKIT RASIS PUKIMAK!

    ReplyDelete