Monday, March 28, 2016

Banglo Murah Guan Eng : "No Swimming Pool", "No Valuer" & "No Feng Shui"

Bila sekali menipu, akan banyak lagi penipuan-penipuan yang dibuat utk 'backup' penipuan yang mula-mula tadi. Ini yang berlaku pada Lim Guan Eng dan cerita banglo murah beliau.Macam-macam alasan yang diberi untuk menutup cerita banglo murah. Dalam situasi yang terdesak Guan Eng pernah mengaku bahawa beliau tak tahu menahu tentang harga pasaran banglo beliau, namun respon beliau itu dijawab dengan sindiran-sindiran tajam di media sosial.

Takkanlah Guan Eng tak tau harga banglo ?  Dari satu kenyataan yang dibuat oleh Presiden Persatuan Guaman Hartanah Malaysiq, walaupun sesebuah banglo dibeli pada harga bawah pasaran, pembeli akan tetap dikenakan bayaran duti setem pindah milik mngikut harga pasaran semasa hartanah.

Bila tactic penipuan tak tahu harga pasaran tak menjadi, penjual hartanah itu digunakan untuk buat kenyataan media. Bukan penjual sendiri yang baca kenyataan tapi dibaca oleh sekutu Guan Eng dalam DAP, apa kes ?? Bimbang si penjual tersalah cakap bila disoal reporter?

Terbaru seorang lagi orang besar DAP, Teresa Kok buat kenyataan yang agak lucu bila cuba ber-taichi untuk jawab persoalan banglo murah Guan Eng. Kali ni Feng Shui disalahkan. Teresa kata harga banglo Guan Eng murah kerana Feng Shui tak ngam.

Mula-mula kata murah sebab takde "swimming pool", kemudian murah sebab tak tahu harga pasar, sekarang pasal Feng Shui pulak? Agak-agak lepas ni nak bagi alasan apa pulak? Sebab berhantu???

1 comment:

  1. Tunggu hasil siasatan badan suruhanjaya penipuan rakyat melayu...cina ni salah atau tidak..Memang celaka SPRM jika kes ni yg terang terang seiringan dgn kes DS khir toyo..Tak salah.

    ReplyDelete