Tuesday, January 19, 2016

Sarawak Report Dikesan Menipu , Proksi Soros Laknatullah Gagal Lagi

Sarawak Report dikesan menipu lagi, hal seperti ni memang dah dijangkakan tapi nak buat macam mana, tabiat kebanyakkan manusia memang cukup mudah untuk menerima fitnah .. dalam erti kata lain senang kena tipu. Seperti yang dinyatakan dalam artikel-artikel sebelum ni , dari pelbagai sumber ... bukan dari blog ni je . Sarawak Report ni memang pernah menerima 'fund' dari George Soros , sama macam portal-portal pemfitnah yang lain . Seperti yang Tun Mahathir pernah kata dulu, George Soros ni memang penyangak dan tujuannya nak memporak-perandakan negara ni.


George Soros bijak atur serangan . Serangan tahun 1998 dahulu gagal, proksi beliau aljuburi kantoi lalu disumbat dalam penjara . Serangan sekarang Soros bijak menggunakan proksi lain pulak antaranya BERSIH, Malaysiakini dan Sarawak Report . Nampaknya usaha Soros kali ni hampir-hampir berjaya disebabkan kebodohan segelintir pihak termakan fitnah. Apa lah yang ada sangat di Malaysia ni berbanding negara-negara lain yang kaya raya hingga minat sangat proksi-proksi dajal ni di sini ?

Terbaru proksi dajal , Sarawak Report kantoi apabila SPRM membuat kenyataan semalam bahawa kononnya terdapat 37 syor dakwaan terhadap PM dari badan itu seperti yang dilaporkan adalah fitnah semata-mata . 37 syor dakwaan itu adalah berkaitan dakwaan terhadap PM dengan siasatan ke atas SRC International . Sebelum itu Sarawak Report telah menerbitkan satu artikel dengan menuduh kononnya PM telah menyeleweng  Wang Kumpulan Amanah Pencen (KWAP) melalui SRC International.

"SPRM ingin menjelaskan bahawa laporan portal berita Sarawak Report, yang mengatakan kononnya terdapat 37 syor dakwaan berasingan telah dikemukakan oleh SPRM terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melibatkan kes SRC International, adalah tidak benar," 

Selepas artikel itu dikeluarkan , Pejabat Peguam Negara turut membuat kenyataan menafikan tuduhan yang dibuat oleh Sarawak Report itu . Proksi-proksi dajal kini makin ligat menjalankan gerak kerja mereka , mana kan tak , tempoh yang dijanjikan untuk menjatuhkan kerajaan UMNO-BN pimpinan Najib Razak masih belum selesai , mission belum accomplish lagi , walhal dah berbillion-billion dollar dihabiskan . Kalau dulu mereka bergerak tanpa melibatkan towkey2 kaya yang dikatakan pernah menjadi kroni bekas PM , kini mereka dah berganding bahu pulak .

2 comments:

Saman WSJ hari selasa? SR pula boleh saman hari rabu......gertak banyak mana pun kelentung bugis dah kantoi bigtime!!!!

Ingat najib x boleh saman ke! Cuma kesian nanti wsj bangrup! Tingginya darjat najib. Sanggup mengaibkan dirinya demi wsj. Itu yg aku sayang kat najib.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu