Wednesday, January 13, 2016

Punca Claire Brown tak hantam Mahathir

Clare Brown bukannya tak tahu pasal kisah-kisah tuduhan rasuah,kronisma dan kuku besi  Mahathir yang selama ini dicanang-canangkan media barat Wall Street Journal. Clare Brown sendiri mungkin kenal ‘think-tank’ yang merekayasa cerita-cerita ini. ‘Pattern’ tuduhan yang amat serupa dilontar pada PM Najib Razak.  Clare Brown hanya mempergunakan faktor Mahathir untuk menjatuhkan Najib Razak .  Apa yang lebih penting sekarang ialah menjatuhkan Najib dan seterusnya memastikan agen-agen dajal di negara ini berkuasa.  Clare tahu satu-satu cara menjatuhkan Najib ialah dengan memecahbelahkan kesatuan dalam parti yang dipimpin Najib itu sendiri.


Bagi penyembah-penyembah Sarawak Report, beberapa fakta yang mereka perlu tahu ialah pada satu ketika dulu semasa Gordon Brown menjadi PM Britain , kecoh satu negara bila keluar pendedahan mengenai penyalahgunaan duit rakyat untuk kemudahan ahli-ahli parlimen. Antaranya ialah bagaimana Gordon Brown, membayar duit milik rakyat secara terus kepada Andrew Brown dan Rewcastle sendiri untuk khidmat pembersihan apartment .  Walau bagaimanapun laporan media itu ditarik balik dengan alasan wujud ‘salah faham’ , ramai penduduk negara itu percaya media telah ditekan oleh pentadbiran Brown untuk ‘membetulkan’ semula persepsi yang ditimbulkan itu.


Suami kepada Claire Rewcastle , Andrew Brown guna pengaruh abang  beliau sebagai PM Britain pada ketika itu untuk menekan sistem kehakiman negara dalam pertuduhan skandal salah guna peruntukkan ahli parlimen itu .


Bercerita mengenai Andrew Brown , mungkin ramai yang tak tahu kaitan beliau dengan mantan PM . Seperti yang pernah dihebohkan sebelum ini oleh CAGM, Andrew Brown yang bekerja dengan EDF Energy UK dikatakan mengenali mantan PM secara peribadi.

Cerita lanjut sini ..

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=523401:godfather-dr-m-acting-as-facilitator-for-french-nuke-giant-edf-where-swak-report-editors-husband-is-a-top-exec-claims-najib-linked-whistle-blower&Itemid=2#axzz3x6UbmyvU

Mungkin atas faktor ini, Claire Rewcastle Brown tidak galak menghentam mantan PM sepertimana dia menghentam Taib Mahmud dan Najib, walaupun mantan PM juga turut dikritik hebat media barat atas alasan yang serupa.


No comments:

Post a Comment