Thursday, October 22, 2015

Siberterompah ex-PM Terima Ancaman Disimen ?

Orang tua-tua dulu selalu pesan , kalau ye pun marah sangat ... janganlah diikut sangat perasaan sampai buat perkara yang merugikan diri sendiri . Bukan orang tua-tua dulu je yang pesan ... orang-orang tua zaman sekarang pun cakap benda yang sama . Satu lagi , kalau yea pun nak jadi penyokong orang itu atau orang ini , jangalah terlalu membalacikan diri sampai tak terkawal .... penyokong kena sumbat penjara sebab berhempas siang malam maki hamun mengungut itu dan ini , yang si boss dan orang-orang kanan lepak goyang kaki je. Dulu sorang budak USM sudah kena angkut sebab tulis kat sosial media secara terbuka nak bom helikopter yang dinaiki PM . 


Aku bangkitkan hal ni sebab ada mamat ni dah terlampau ghairah , bernafsu besar nak tunjukkan tahap kependekaran beliau menyokong boss .... mungkin sedang berkira-kira nak menggantikan 2 orang kanan boss yang sudah ke dalam . Pendekar ini pandai berpencak mulut sambil gerak geri anggota tubuh badan cukup meliang liuk menggetarkan hati musuh .  


Itu adalah antara ciri-ciri cyberterompah yang berjaya ... pandai maki hamun, buat lawak bodo dan bajet2 intelek maka KPI itu tercapai . Tak kisah lah semua tu ... cuma bila dah keluarkan perkataan yang akhirnya menyusahkan diri , maka kebarangkalian untuk menjadi 'jambu' di dalam lokap tu adalah sangat tinggi ..... entah mungkin sengaja dibuat kot untuk menjadikan diri sendiri 'jambu' ... 
Petikan artikel dari blog CTS menunjukkan tindakan siberterompah pro-Mahathir nampaknya akan menyusahkan diri sendiri bila kenyataan yang dibuat seolah-olah menuduh PM terlibat dalam kes pembunuhan seorang pendakwaraya baru-baru ini sedangkan dengan jelas kes itu melibatkan pihak lain . Sekiranya benar-benar zalim , tak perlu tunggu lama ... buat je macam zaman boss beliau dulu , masuk ISA habis cerita . Bunyi sikit tangkap masuk dalam ... 2 - 3 tahun  , bunyi lagi masuk lagi . Sendiri mau pikir la . 

"Adam Mukriz dengan sengaja menyebarkan gambar superimpose Perdana Menteri dalam penjara dengan niat mengaib dan menjatuhkan kredibiliti pemimpin negara. Adam Mukhriz juga cuba buat persepsi buruk kononnya Perdana Menteri terlibat dalam kes pembunuhan Timbalan Pendakwaraya, Kevin Morais baru baru ini. Ini beliau gambarkan melalui frasa "Eh jangan simen saya. Tak muat tong."

Apa yang cuba beliau gambarkan adalah kes pembunuhan Kevin Morais ini dilakukan oleh pihak berkuasa yang dipengaruhi individu di dalam gambar di atas (Perdana Menteri). Atau adakah Adam Mukriz berniat untuk simen Perdana Menteri di dalam tong seperti kes Kevin Morais?"

Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2015/10/facebooker-pro-tun-semakin-biadap-buat.html#dYjBl9zDcelYhCEK.99

3 comments:

  1. Kalau dah sayang jangan berlebih lebih sangat, apa kata kalau kita lebihkan sayang kepada rasullulah dan Allah swt..Kalau rasa marah ambil wudhuk dan buat sembahyang sunat 2 rakaat dan banyak-banyak lah beristifar, semoga terhapus segala dosa dan Selamat Menyambut Maal Hijrah 1437 dan sama-sama lah kita berhijrah...

    ReplyDelete
  2. Tu sebabnya , bila Polis tangkap dan tuduh di mahkamah marah pulak. Sendiri mau ingat bro.

    ReplyDelete
  3. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete