Thursday, October 1, 2015

Kenapa Rosmah Tak Boleh Guna Gelaran "First Lady" di UN ?

Pelik aku si pembuat fitnah dan penyebar fitnah punya kerja...paling kesian si pemakan fitnah sebab berjaya diperbodohkan. Depa dok ulang persoal pasal gelaran "First Lady" . Pusing2 yang tu ditanya macam Rosmah kemaruk dengan gelaran tu.


Gambar-gambar Rosmah dipersidangan antarabangsa diambil sebab nak diskredit bini PM tu. Depa cari mana2 angle yang boleh nak spin. Pasal Rosmah menyibuk dalam dewan la, pasal gelaran la dan macam2 lagi. 


Pasal gelaran "first lady" tu yang depa giat sebar sekarang al-maklumlah sempena lawatan PM ke New York baru2 ni adalah spin semata-mata. Malangnya geng2 bodo tak usul periksa dalam UMNO pun pakat2 percaya

Pasal gelarab "first lady" ni bukan Rosmah yang mintak, itu UN yang letak...bukan kat Rosmah ja, malah kepada semua isteri pemimpin dunia yang hadir. Takkan nak bagi gelaran special kat Rosmah ? Ni cerita 2014 pandai depa korek balik gambar sebar fitnah

http://www.ambergristoday.com/content/stories/2014/september/29/belize-first-lady-hosts-ladies-global-call-action-united-nation

Pasal duduk dalam dewan tu, memang dah ditentu oleh UN dan kebetulan mm ada function2 lain di UN dengan isteri2 pemimpin negara lain di UN. Takkan lah isteri PM Malaysia nak dok dalam hotel jadi kerang sumbang? Buat hal sendiri shopping? Kalau shopping depa tangkap gambar sebar kata boros, kalau ikut sekali PM kata gila kuasa..keh keh keh nampak tak macam mana ? Kamjat betul



4 comments:

Bayangkan isteri Mat Sabu atau Mahpus duduk bersama dalam dewan PBB bersama isteri-isteri pemimpin dunia lain.

Pasti hebat!

ayooyoyyo kadawaley...ammutcik ammotot..poodahh cit

Dalam kes United Nation (UN) dia memang layak status itu sebab UN tidak pernah memanggil mana-mana YDP Agong dalam mana-mana persidangannya.

Itu prosidur UN. Kita kena terima lah.

Kenapa sakit hati sangat. Rosmah memang layak sebagai first lady menghadiri persidangan diPBB. Inilah masaalah pencacai pembangkang.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu