Monday, October 19, 2015

Dulu DAP buli PAS , sekarang DAP nak buli PKR pulak ...

Tindak tanduk beberapa pemimpin DAP yang berlagak seolah-olah sebagai "Abang Besar" dalam kumpulan pakatan pembangkang akhirnya telah mencetuskan satu perbalahan yang baru . Jika sebelum ini kebiadapan DAP menyebabkan PAS keluar dari pakatan pembangkang , adakah krisis terbaru dengan PKR ini menunjukkan bibit-bibit perpecahan sedang berlaku ? Kejadian berlaku apabila pemimpin 'star' DAP , Tony Pua telah menggelar seorang pemimpin PKR tempatan sebagai 'gangster' .


Berikut adalah petikan artikel yang merujuk kepada kejadian .

"Setiausaha Parti Kadilan Rakyat PKR Kelana Jaya, S. Murali Subramaniam, berkata kawasan baru tersebut tidak sesuai untuk berniaga kerana kawasan tersebut mempunyai ramai warga asing yang bukan merupakan penganut hindu sekaligus boleh merugikan peniaga.

"Peniaga-peniaga di sini tidak langsung diberikan sebarang notis dan berbincang untuk menukar tempat yang baru. Tiba-tiba mereka membawa sepanduk dengan mengatakan tempat tersebut telah ditukarkan di kawasan yang kebanyakannya warga Indonesia.

"Alasan tersebut tidak boleh diterima pakai bagi kami kerana barangan yang akan dijual untuk orang India, bukan Indonesia,"katanya kepada pemberita ketika ditemui pemberita selepas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya, di sini, hari ini.

 Sementara itu, Timbalan Ketua Cabang PKR Kelana Jaya, Saminathan Kitchn berkata Tony Pua tidak perlu campur tangan urusan tersebut kerana Ahli Majlis Pembandaran Petaling Jaya sudah menghantar memorandum."


Naib Presiden PKR, Sivarasa dalam satu artikel yang ditulis semalam turut mengkritik tindakan Tony Pua .

"Having watched the videos of the incident (in particular the Kinibiz video ) and read the Malaysiakini accounts dated 15.10.2015 and talked to some of those present, it seems to me quite clear that the heckling started after the crowd present which  included  traders understood that Tony had just said to the media present that ... the move to Easwary Temples area  was necessary to stop certain persons from committing extortion of the traders in the original site." 

"However making unsubstantiated serious allegations that extortion is taking place without specifics ( as was discernible in the video ) does not assist at all. Name calling aggravates the accused persons further. The video shows some of those present demanding evidence from Tony and for which there seemed to be no immediate response." - Sivarasa's blog: Some friendly advice for my friend YB Tony Pua, Oct 18


Tony Pua walau bagaimanapun hari ni menjawab kritikan Sivarasa dan merendahkan pemimpin PKR itu dengan sindiran yang keras seolah-olah PKR turut mengamalkan kronisma dan budaya samseng.

Komen aku ... bergasaklah korang , walau bagaimanapun dah jelas nampak sini DAP cuba nak jadi dominan . Kalau dulu masa PAS masih berada dalam sekutu , maruah PAS dinjak-injak , sekarang dah tiada orang untuk mereka buli ... PKR pulak lah yang dicari . Parti AMANAH ??? Itu memang boleh dikatakan salah satu cabang DAP ...

1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete