Thursday, October 15, 2015

AWO : Isu 1MDB Selesai Hujung Tahun

Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata isu hutang yang membelengu 1MDB dijangka akan selesai dalam tempoh 2 bulan lagi . Kenyataan berkenaan dibuat oleh DS Abdul Wahid Omar dalam rancangan soal jawab TV3 semalam .


"Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) telah memberi kenyataan bahawa isu 1MDB akan diselesaikan dalam masa enam bulan bermakna sebelum hujung tahun ini," katanya.

Walaupun komited dengan tempoh yang dijanjikan itu , kita berharap serangan terus menerus dari dalam dan luar negara ini tidak menjejaskan pelan pemulihan 1MDB . Beberapa pemimpin dari UMNO dan pembangkang dilihat seolah-olah bekerjasama dalam meningkatkan kekerapan serangan terhadap 1MDB apabila tempoh matang yang dijanjikan PM semakin hampir.

Mungkin mereka sudah berkira-kira untuk menyingkirkan Najib , walau dengan apa cara sekalipun sebelum hujung tahun ini berakhir . Apabila 1MDB berhasil melangsaikan segala hutang dan isu-isu yang berkaitan, kumpulan ini bakal kehilangan peluru untuk terus menghentam Najib. Pun begitu kita berharap agar pihak kerajaan meneruskan momentum positif ini dengan memulakan usaha dalam mendapatkan sokongan rakyat pula.

Hasil perolehan GST yang dijangka berlipat kali ganda mungkin boleh dijadikan asas dalam menambahbaik kemudahan infrastruktur awam . Penyaluran bantuan dipantau agar tiada lagi pihak yang mengambil kesempatan membuat untung seterusnya menjejaskan kredibiliti kerajaan itu sendiri. Di harapkan pembentangan bajet tahun ini dengan jelas dapat menunjukkan kemana hasil perolehan GST itu dibelanjakan .

1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete