Wednesday, September 9, 2015

"Wahyu" Terbaru WSJ Meragukan - Arul Kanda

Hari ni umpama lalat menghurung tahi .. puak-puak rasis, puak-puak hipokrit dan puak-puak makan dua kolam melaung-laungkan wahyu terbaru yang diturunkan oleh Wall Street Journal berkenaan skandal 1MDB. 



Cerita terbaru WSJ yang bersumberkan satu agensi pelaburan yang tidak dinamakan mengatakan IPIC tidak pernah terima bayaran berbiliyun biliyun dari 1MDB seperti yang didakwa! 

Confirmlah melompat-lompat kegembiraan puak-puak anti Najib mendapat wahyu terbaru dari WSJ. Maka dijaja seantero sosial media wahyu berkenaan.



Namun lepas beberapa jam saja berita tu keluar,1MDB melalui Arul Kanda mengeluarkan kenyataan akhbar membidas laporan WSJ itu. Bidasan segera tu ditulis dalam bahasa Omputih, puak2 sembang deras ni entah faham entah tidak kenyataan yang dibuat Arul itu. Berikut adalah kenyataan media yang dikeluarkan..

Media statement by 1Malaysia Development Berhad

Issued on 9 September 2015
For immediate publication

1MDB Stands by Its Audited Accounts

We refer to a biased article by the Wall Street Journal today relating to US$1.4 billion of payments made by 1MDB. We note that the Wall Street Journal does not name its source or provide any proof of the unproven allegations it is making, thereby seriously discrediting its sensationalist story. 

1MDB cannot speak on behalf of Aabar or IPIC nor can we comment on the accounting arrangements of third parties. What we can confirm is that the 1MDB audited financial statements clearly describe the amount and purpose of the payments, which for the avoidance of doubt, is structured as a deposit (i.e. a financial asset belonging to 1MDB and not an expense to 1MDB). 

Secondly, based on those payments, we can confirm that IPIC did provide and continues to provide, guarantees for the principal and interest of 2 x US$1.75 billion bonds issued by 1MDB, with a total principal and interest amount of approximately US$5.5 billion. 

Thirdly, we can confirm that 1MDB auditors, Deloitte, made specific and detailed enquiries on these payments prior to signing off on the 1MDB audited accounts. 

Fourthly, Deloitte has strongly defended its methodology and audit process of 1MDB at the Public Accounts Committee (PAC) hearings, a bipartisan select committee of the Malaysian Parliament. Accordingly, the Wall Street Journal is wrong to state “it isn’t clear what happened to the funds”, at least not from a 1MDB perspective.

More importantly, we are shocked that a hitherto reputable publisher such as the Wall Street Journal would make use of clearly confidential information in its reporting. We refer specifically to the WSJ confirming it has reviewed a “transcript of the proceedings”, from a parliamentary committee probing 1MDB, of which the only possible source is the PAC hearings on 1MDB. 

The Standing Orders of the Malaysian Parliament very clearly states that “the evidence taken before any Select Committee and any documents presented to such Committee shall not be published by any member of such Committee, or by any other person, before the Committee has presented its Report to the House”. 

The actions by Wall Street Journal are a potential breach of Malaysian law by a supposedly respectable foreign publication. We are further concerned as to who involved in the PAC hearings may have leaked this transcript, which is clearly an attempt to prejudice the PAC investigations and deny 1MDB its right to due process as provided for by the laws of Malaysia. 

1MDB strongly urges the relevant authorities to investigate this matter thoroughly and take all requisite action to preserve the process integrity and Standing Orders of the Malaysian Parliament.

Kesimpuan dari kenyataan Arul itu ialah kewibawaan WSJ sebagai media yang berpengaruh dipersoalkan kerana sumber yang memberikan maklumat tidak dinamakan dan kemungkinan wujud elemen2 spin di situ.

Selain itu, IPIC sendiri tidak membuat sebarang kenyataan mengenai perkara itu. Adakah pihak luar dari IPIC itu lebih mengetahui hal -ehwal kewangan IPIC?

Perkara lain yang ditimbulkan ialah bagaimana transkrip prosiding PAC yang menyiasat 1MDB boleh dibaca oleh WSJ sedangkan media dalam negara ni sendiri pun x dapat baca transkrip sulit tu. Barua yang mana satu dalam PAC yang sebarkan maklumat prosiding dalam PAC tu supaya senang pendukung dajal WSJ boleh spin? Sendiri mau ingat ...

3 comments:

Saman WSJ....ada berani ke?

Yg dulu punya saman masih terhangguk-hangguk lagi.

arul amik ilmu penafian jerr...mne penah btul mamat ni...

Biasalah....apa2 pun yg Arul dah bagi penjelasan pun korang tak ambil pot sebab otak dah kata salah tetap salah walaupun yg salah korang2 yang action pandai mcm economics expert...Wa caya sama lu Arul...In Shaa Allah, Allah akan memelihara keislaman mu.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu