Friday, July 24, 2015

Guan Eng "Gila Talak" , PAS dan Hadi Awang Terus Dikritik

Larangan ke luar negara terhadap 2 pemimpin pembangkang iaitu Tony Pua dan Rafizi , serta pemilik The Edge, Tong Kooi Ong dijadikan modal untuk Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng untuk meneruskan serangan beliau terhadap PAS dan Presiden PAS . Beberapa bulan sebelum ini pertelingkahan terbuka di antara pemimpin PAS dan DAP telah diketahui umum sehingga menyebabkan perpecahan di dalam parti PAS itu sendiri apabila beberapa pemimpin PAS yang menjadi "budak suruhan" DAP bertindak daripada parti itu dan melancarkan Gerakan Harapan Baru (GHB) .


Guan Eng seolah-olah menjadikan ketidak-sefahaman pendapat antara beliau dan Hadi Awang sesuatu yang peribadi . Serangan beliau terhadap Hadi Awang agak konsisten berbanding pemimpan DAP yang lain . Ada sahaja isu yang boleh dijadikan modal untuk menyerang Presiden PAS itu dengan harapan Hadi Awang digulingkan semasa pemilihan PAS tidak berapa lama dahulu. Malangnya, strategi Guan Eng itu gagal dan sebaliknya beberapa "budak suruhan" beliau tumbang . Anasir-anasir "chauvanis" gagal meresap ke dalam PAS.

Strategi Guan Eng yang terbaru dilihat seperti ada unsur-unsur "memujuk" penyokong-penyokong kuat PAS yang masih setia dengan presiden parti itu supaya berpaling tadah dan menyertai GHB yang diketuai Mat Sabu . Guan Eng cuba mengheret dan mengaitkan PAS dengan masalah dan isu yang membelengu parti pemerintah . Beliau cuba menunjukkan PAS seolah-olah bersubahat , dengan mengambil kira sentimen umum pada ketika ini yang tertumpu kepada isu 1MDB . Guan Eng dalam satu kenyataan berkata tindakan kerajaan menyekat individu2 berkenaan ke luar negara adalah disebabkan "sokongan" PAS dan presiden parti itu.

Guan Eng juga dilihat seolah-olah berharap PAS mengeluarkan kenyataan supaya mengutuk tindakan kerajaan menyekat individu2 berkenaan ke luar negara dengan sindirian yang dibuat itu. Sekiranya PAS melayan kenyataan Guan Eng dengan memberikan respon balas, maka PAS akan terperangkap dalam perang psikologi yang dilancarkan Guan Eng itu . Penulis berpendapat , PAS tidak perlu menyatakan apa-apa pendirian dengan penahanan 3 individu berkenaan , 2 daripada mereka pernah memperkotak-katikkan pemimpin PAS , jadi tak perlu lah menjadi "hero" . Kena beringat disebabkan game DAP ini , 3 balachi mereka a.k.a ADUN PAS Selangor dah mendapat hidayah nak menyertai GHB.

1 comment:

  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

    ReplyDelete