Tuesday, July 21, 2015

Fitnah Rupanya Sama Dengan Gurauan atau Lawak Jenaka

Pernah satu ketika dahulu ahli Parlimen Pandan cukup beria-ia memfitnah Rosmah, isteri Perdana Menteri mengenai cincin yang berharga puluhan juta ringgit kononnya dibeli untuk tujuan bermewah-mewah sedangkan hakikat sebenar cincin itu tak pernah pun dibeli. Setelah pelbagai penafian dibuat , malah ada rakaman video dari penjual cincin itu sendiri beserta dokumen-dokumen berkaitan penafian disebarkan di laman web, Rafizi berdiam diri ... minta maaf jauh sekali . "Damage" untuk fitnah yang dibuat oleh beliau tu dah terlalu besar hingga cerita Rosmah dan cincin dijadikan bahan jenaka dalam siri jelajah fitnah parti pembangkang.


Hal berkenaan cincin itu dijaja sebelum PRU-13, dan digembar-gemburkan bagi menimbulkan kebencian rakyat. Mungkin Rafizi sangat yakin PR akan memerintah selepas PRU-13 maka dia tak kisah pun soal untuk pohon maaf dengan Rosmah atas fitnah yang disebarkan beliau . Kemudian setelah diheret masuk ke mahkamah, barulah Rafizi bersuara bahawa kenyataan isu cincin Rosmah itu hanyalah lawak jenaka . Kenyataan Rafizi ini menunjukkan seolah-olah sesiapa saja yang membuat fitnah boleh lepas dengan alasan lawak jenaka . Bayangkan ko buat fitnah , kata seseorang itu merogol anak perempuan seseorang yang lain, bila polis siasat dan dapati benda tak betul boleh ke yang menyebar cerita tu senang-senang kata tu hanya lawak jenaka?

Rafizi dalam artikel terbaru beliau hari ni menulis kononnya pihak UMNO mereka-reka cerita untuk alih isu 1MDB dengan mengatakan apa yang disiarkan The Edge dan Sarawak Report adalah palsu . Bekas eksekutif PSI , Justo dikatakan hanya sebagai alat untuk mengalihkan tumpuan . Walau bagaimanapun , apa yang cuba disampaikan Rafizi ni tak kena dengan hasil siasatan pihak polis Thailand yang mengesahkan bahawa memang ada ubahsuai dokumen asal hasil komunikasi Justo dan Sarawak Report . Adakah UMNO mampu mengawal polis Thailand ? Dikatakan ada juga proses transaksi wang secara tidak sah berlaku di Singapura , sekiranya siasatan polis Singapura mendapati ianya benar adakah UMNO juga mampu mengawal polis Singapura ? Sekiranya benar UMNO mampu kawal pihak berkuasa di kedua-dua negara ini, bukankah itu menunjukkan sesuatu petanda yang baik ?

Rafizi menulis,

"Saya sebenarnya berasa gembira dengan reaksi dan tingkah laku pimpinan Umno/Barisan Nasional yang masih cuba menutup skandal 1MDB dengan memfitnah saya, Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Tony Pua, Sarawak Repor, The Edge dan lain-lain. Reaksi sebeginilah yang menimbulkan kebencian rakyat terhadap Umno/Barisan Nasional yang akan membolehkan pembangkang menang dalam PRU14 kelak."

Rafizi meletakkan diri beliau dalam keadaan mangsa, walhal sebelum ini beliau giat menyebarkan cerita fitnah, dan adakalanya separuh masak atau half-truth . Contoh mudah cerita cincin Rosmah, sekarang bila kena batang hidung sendiri pandai pula nak buat konar baring ? Rafizi kata gembira kerana dengan isu 1MDB yang ingin disembunyikan UMNO boleh kalah , kalau betul gembira tak perlu meroyan seolah-olah diri jadi mangsa . Nada yang sama dimainkan sebelum PRU-13 dahulu berkaitan isu Altantuya dan kapal selam Scorpene , namun di sebalik pelbagai isu dan tekanan yang all out ... sila sambung sendiri

2 comments:

Lawyer Najib no telor..UMNO sebenarnya yg BAPOK,PONDAN, MAK NYAH

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu