Wednesday, July 8, 2015

Cabar Rafizi Ramli Jual Rumah Milik Beliau Jika Menguntungkan

Fuhh , panas betul artikel semalam .... artikel aku pakat kena balun dengan angkatan pendokong Wall Street Journal , tapi tak kisah la hang pa nak kata apa pun . Hari ni pun dah keluar beberapa kenyataan yang menafikan akaun yang dibekukan tu milik Najib selain maklumat transaksi iaitu SWEC code tu meragukan . Tau tak apa SWEC code tu ? Ahh kalau korang rajin cari lah sendiri ...


Artikel kali ni aku nak cerita pasal kenyataan Rafizi hari ni pasal MARA Inc pulak . Rafizi dengan bodoh sombongnya buat press statement mencabar MARA jual tanah jika benar pelaburan di Melbourne tu menguntungkan hingga nilai 4 hartanah tu mencecah RM45 juta tahun lalu . Aku tak faham la apa strategi pengarah strategi PKR ni , dah nilai makin meningkat buat apa jual sekarang ... baik disewakan je seperti yang dilakukan sekarang . Duit sewa dapat  dan dalam masa yang sama nilai hartanah makin meningkat dari tahun ke tahun. Ala ... ni basic buat duit dalam soal jual beli hartanah.

Banyak kawan aku yang buat style camni , beli apartment untuk disewa . Masa awal-awal beli dulu harga apartment RM150,000 je . Orang menyewa ikut kontrak , tahun-tahun awal masa tak ramai orang dan takde demand sangat RM800 sebulan .  Sekarang tempat tu dah banyak fasiliti , shopping complex, kolej dan macam2 lagi , sewa senang2 boleh cecah RM1,500 sebulan . Ikut penilai hartanah, nilai apartment berkenaan dah meningkat sampai RM 300,000 . Dua kali ganda dari nilai asal tak sampai beberapa tahun ianya dibina . Jadi kebodohan jenis apa kah yang Rafizi sedang pamerkan kepada khalyak dan penyokong beliau ?

Jadi kalau ikut logik Rafizi cabar jual hartanah kalau benar untung ... kita kena cabar jugak lah Rafizi jual rumah yang beliau duduk sekarang jika menguntungkan ? Lepas tu kita cabar orang2 yang ada kat kampung ni jual tanah kat orang2 luar ni jika benar menguntungkan ..... krik krik krik ? Blur kejap... Macam ni lah aku pun blur apa yang cuba Rafizi spin ni , selalu spin pakai otak , kali ni punya spin pakai lutut ... hilang fokus pasal apa ? Mentor Rahim Ghouse terlupa nak guide ? Ok lah bulan puasa ni tak elok aku meng'anjing' secara berlebihan .



Apa pun sini aku ambik kesempatan share info keuntungan MARA Inc sejak ia ditubuhkan beberapa tahun lalu . Ni aku dapat dari blog-blog lain gak . Betul ke banyak tu untung korang kena tanya sendiri lah dengan MARA Inc . Dari blogger GAP ;


http://gerakan-anti-pkr-new.blogspot.com/2015/07/mara-inc-rafizi-rayu-blogers-jangan.html

berapa keuntungan terkumpul MARA INC ?
2008 - (RM1,167,189)
2009 - (RM7,021,354)
2010 - RM1,107,628
2011 - RM3,835,546
2012 - RM36,254,436
2013 - RM29,266,764
2014 - RM18,199,191

 Jumlah keuntungan terkumpul - RM80,475,022




3 comments:

MP Pondan ni apa kerja sebenar dia? Nampak gaya si pondan laknat ni memang tak takut dosa.
Amalan seks liwat meliwat, ok. Memfitnah, ok. Menipu, ok.

Buat kerja membangunkan negara? TAK OK!

MARA x perlu listen pada Rafizi. Dia ni nawaitunya untuk menjahanamkan kerajaan dan negara. Selama ini apa yg dia buat dan cakap semua sampah dan fitnah belaka. Just ignore him and his words. Dimana perlu, saman kaw2.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu