Monday, June 15, 2015

PAS~MA HANTAR PERMOHONAN JADI BARUA DAP ?

Sejak "anjing-anjing" suruhan DAP tewas teruk dalam pemilihan PAS baru-baru ini , jelas sekali apek-apek yang selama ni memperhambakan PAS meroyan terpekik terlolong kononnya mereka tak hairan dengan "outcome" muktamar PAS itu . DAP lupa antara punca mereka boleh menang di beberapa tempat yang ramai orang Melayu disebabkan ada bantuan dari ahli-ahli PAS , sekarang mereka cukup takbur kononnya boleh berdiri dengan kekuatan sendiri . Perhimpunan haram yang dibuat oleh barua-barua DAP dan PKR selepas isu dengan PAS timbul pun ternyata tak menjadi. Hinggakan pada hari Anwar dibawa ke penjara pun tiada gelombang sepeti yang diharapkan.


Perceraian antara PAS dan DAP sememangnya dah menjadi kenyataan , cuma kedudukan PAS dalam Pakatan Rakyat sekarang masih menjadi tanda tanya. Beberapa pemimpin PAS yang pernah menjawat jawatan tertentu dalam kerajaan negeri Pulau Pinang yang dipegang DAP telah dihalau dari pentadbiran negeri . Namun isu nya berbeza di Selangor kerana Menteri Besar yang dilantik selepas Khalid Ibrahim digulingkan berada dalam keadaan serba salah, silap langkah percaturan mungkin satu pilihanraya negeri perlu diadakan untuk merungkai kekusutan ini.


Pada masa yang sama juga, "anjing-anjing" suruhan DAP yang tewas sedang merangka untuk menjadikan PASMA sebuah parti politik.  Terlalu sayang dengan title "anjing" , mereka lebih sanggup menghancurkan parti sendiri demi mengikut telunjuk si kafir. Terbaru khabarnya PASMA dah menghantar "proposal" kepada DAP untuk dinilai oleh "bakal majikan" mereka. Motif PASMA ditubuhkan untuk menggantikan PAS . Peliklah parti orang melayu ni , PAS dan PKR tu sendiri adalah serpihan UMNO, kemudian dari  serpihan PAS pulak nak dibuat PASMA . Berapa banyak punya serpihan daa..


Tak kisahlah, apa yang penting sekarang wayang tarik tali antara PAS dan DAP harus dihentikan . DAP dengan terang dan nyata memperlekehkan PAS , dalam erti kata lain menganjingkan PAS . Jadi tak perlu lah PAS malu-malu nak membabikan DAP pula , tak perlu sinikal seperti apa yang dilakukan oleh beberapa pemimpin PAS yang baru dilantik sekarang . Hantam terus kaw-kaw . Pecat ahli-ahli yang jadi anjing , jangan buang masa . Kalau masih lagi nak play-safe , tak dapat den nak nolong.

2 comments:

  1. Sanggup jadi kaldai DAP semata mata dapat habuan duit tiap tiap bulan .

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete