Friday, May 22, 2015

Apa Khabar 'Buck' YB Pondan ?

Rafizi Ramli memang YB pondan yang gemar menjatuhkan maruah orang . Jadi tak hairanlah sebab apa orang lain pun suka menjatuhkan maruah YB pondan dari Pandan ni . Penulis terbaca satu artikel hari ni di FMT , Rafizi pondan dalam laman twitter beliau mempersendakan kehadiran ahli keluarga DS Najib dalam parlimen untuk mendengar pembentangan RMK-11 semalam . Penulis tak rasa ia menjadi satu kesalahan untuk berada dalam parlimen ketika pembentangan RMK-11 semalam . Malah rakan penulis sendiri pernah berada dalam dewan membuat liputan semasa RMK-11 dibentangkan semalam.



Rafizi pondan dalam laman twitter beliau menyiarkan gambar ahli keluarga PM yang berada di dalam dewan berkenaan, gambar yang disiarkan itu disertakan sekali dengan bait-bait ayat yang agak sinikal. Disebabkan pondan yang ada perangai macam Rafizi ni lah seluruh pondan di dunia menjadi mangsa cemuhan umum di seluruh dunia . Tentu antara pembaca yang tertanya-tanya kenapa gelaran pondan terhadap Rafizi dari Pandan ni terlekat hingga sekarang , malah yang menggelarkan beliau begitu bukan terhad kepada penyokong kerajaan sahaja malah musuh politik beliau di dalam PR.



Ada pun gelaran pondan yang dilabelkan terhadap Rafizi bermula selepas satu artikel yang dikeluarkan oleh sebuah blog memaparkan transkrip email si pondan dengan seorang jambu yang bernama Buck ... siapa kah itu Buck ? Buck menyimpan seribu satu rahsia 'kegelapan' YB pondan itu. Adakah selepas pendedahan yang dibuat oleh blog berkenaan mengenai Buck tiada langkah2 seterusnya diambil ? Memang ada .... selepas pendedahan blog berkenaan dari siasatan yang dibuat si YB pondan itu telah memutuskan segala hubung kait beliau dengan Buck di laman media sosial.




Kita tahu YB pondan yang juga dipanggil Rapussy oleh kenalan beliau semasa di luar negara dulu sangat menyayangi sahabat taulan di sana, ala-ala 'blood brothers' . Kalau baca perenggan dalam email berkenaan pun boleh loya tekak kalau anda seorang yang 'straight' , tapi kalau anda rasa bait-bait ayat sangat 'so sweet' mungkin perlu check balik sex orientation anda. Oh yaa.. meleret pulak kita, sekarang ni adik Buck tidak berada di Malaysia , mungkin disembunyikan orang-orang tertentu .

Tapi itu lah ... orang kata jerat tak lupakan pelanduk , kalau leka memang pelanduk masuk jerat. Penulis terima maklumat dari individu tertentu di luar negara mengenai Buck beberapa bulan lepas, maklumat yang menghubungkan Rapussy dengan Buck seterusnya mengesahkan kandungan emel yang tersebar dulu, tapi kita tak keluarkan sebab benda-benda camni boleh aibkan YB pondan itu. Bila dia keluarkan 'tweet' dengan niat nak memalukan PM dan keluarga semalam, nampaknya memang rasa tak kesah cerita pasal Buck dimainkan semula ?

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu