Saturday, January 24, 2015

Tak Logik : DAP Bidas Hadi Awang

Kenyataan yang dibuat oleh Presiden PAS , Datuk Seri Abdul Hadi Awang semalam mengenai kemungkinan berlakunya rusuhan kaum sekiranya pilihanraya tempatan diadakan menimbulkan reaksi kurang senang dari beberapa pemimpin DAP.

Kenyataan yang dibuat oleh Hadi itu berkemungkinan berkait dengan tindak balas dengan tentangan keras DAP terhadap perlaksanaan hukum Hudud yang dicadangkan PAS.

Hadi dalam kenyataan beliau semalam berkata pilihanraya tempatan hanya akan lebih menguntungkan kaum2 tertentu sahaja seterusnya berkemungkinan akan membawa kepada permasalahan lebih besar.

Dalam satu respon kepada kenyataan yang dibuat oleh Hadi itu, Setiausaha DAP, Anthony Loke menyifatkan kenyataan Hadi tidak logik dan terpesong dari tujuan sebenar cadangan itu dibuat.

Bagi penulis soal pilihanraya tempatan bukan isu utama di sini, namun kesepakatan antara DAP dan PAS dalam gabungan PR dilihat semakin lemah. DAP dilihat berlagak seperti 'abang besar' dan berterusan menekan PAS

Kenyataan yang dibuat Hadi semalam mungkin sebenarnya adalah peluang yang ditunggu PAS selama ini untuk menghentam kembali DAP. PAS sebenarnya menunggu isu terbaik yang boleh digunakan bagi tujuan ini.

Namun seperti biasa, pemimpin2 PAS seperti Mat Sabu dan Khalid Samad lebih sayangkan DAP dari PAS itu sendiri. Harapnya, ahli-ahli PAS sedar mengenai perkara ini, kalau undi juga dua orang ni jadi pemimpin besar PAS, baik korang daftar jadi ahli DAP je


1 comment:

  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI


    ReplyDelete