Wednesday, October 15, 2014

FITNAH : Editor KeadilanDaily Bakal Kena Siasat?
Lidah rasmi PKR, Keadilan Daily mungkin berdepan dengan tindakan undang-undang setelah menulis dan menyiarkan artikel yang bertujuan memburukkan reputasi PERMATA. Ini berikutan satu laporan polis yang telah dibuat oleh PERMATA merujuk kepada artikel bertajuk "Subsidi dipotong demi PERMATA Rosmah RM711 juta".

Syabas penulis ucapkan kepada team PERMATA kerana segera bertindak dengan membuat laporan polis. Kalau dibiarkan saja mereka akan jadi makin galak, tengok saja artikel2 fitnah yang pernah disiarkan oleh portal ini yang mana dibiarkan hingga menjadi satu persepsi kuat dikalangan penyokong pembangkang. Laporan polis yang dibuat agak lewat dan akhirnya memberi imej buruk kepada pemimpin dan organisasi dalam kerajaan.

Penulis harap polis dapat menyiasat kes ini sebaik mungkin dan membawa pihak2 bertanggungjawab ke muka pengadilan secepat mungkin. Mungkin juga pihak PERMATA boleh ambil tindakan yang serupa terhadap mana2 lagi portal atau terbitan bercetak yang menyiarkan artikel berbaur fitnah terhadap PERMATA. 

Agensi2 lain yang turut dan pernah difitnah oleh media pembangkang mungkin boleh ikut jejak langkah PERMATA, SPR misalnya, sampai bila nak terus diperkotak katikkan?


No comments:

Post a Comment