Thursday, September 4, 2014

Penyakit U-Turn PAS Berulang Lagi, PKR dah Berjangkit !

Keputusan kepimpinan tertinggi PAS mengenai Menteri Besar Selangor makin memeningkan kepala ramai pihak .Kalau sebelum ini banyak benar U-turn yang dibuat PAS dalam keputusan mereka mengenai MB Selangor . Hari ini perkara yang serupa berlaku lagi . The Star Online hari ini dalam satu artikel mereka yang bertajuk "Hadi wants Selangor MB Post for PAS" menyatakan bahawa 3 nama pemimpin PAS Selangor yang diserahkan ialah   Iskandar Abdul Samad, Sallehin Mukhyi dan Ahmad Yunus.Rujuk artikel Star Online disini : http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/09/04/Selangor-MB-crisis-Hadi-MB-post/

Walau bagaimanapun, selepas berita itu tersiar , Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali berkata laporan yang dikeluarkan oleh Star Online itu tidak tepak kerana cadangan ketiga-tiga nama itu telah dibatalkan . Kenyataan Mustafa itu disiarkan oleh portal online RakyatNews . Artikel berkenaan boleh dirujuk di sini : http://www.rakyatnews.my/index.php/20140904228722/politik/pencalonan-tiga-exco-pas-sebagai-mb-dibatalkanPada masa yang sama Mustafa enggan mengulas mengenai senarai calon yang dinamakan PAS pada pihak istana Selangor.

Dalam perkembangan berkaitan , PKR semalam telah menerima surat dari istana yang meminta parti itu supaya mengemukakan lebih daripada 3 nama calon MB setelah gagal berbuat demikian . Dalam satu respon Setiausaha Agung PKR , Saifuddin Nasution telah mengedarkan kenyataan media mengenai surat yang diterima oleh istana itu tetapi menarik kembali kenyataan tersebut selepas 20 minit kemudian. Hal ini diwar-warkan oleh Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dan e-mel beliau kepada pelbagai agensi media.

Komen aku, nampak banyak sangat U-turn yang dibuat oleh PAS kebelakangan ni dalam isu MB Selangor . Semalam PKR pun dah terkena jangkit U-turn PAS bila tarik balik kenyataan media yang dibuat. Yang kita boleh nampak sekarang, dalam PAS ada perbalahan sesama sendiri mengenai pendirian dalam isu MB Selangor, puak Erdogan atau pro-Anwar dalam PAS cukup kuat mendesak Presiden PAS . Bukan dalam PAS aja ada isu ni, dalam PKR pun ada tetapi PKR dengan cara kuku besi mereka terus pecat ahli-ahli yang melawan Ketua Umum . Pelik juga kenapa PAS tak berani buat perkara yang sama ?

3 comments:

 1. Parti Caca Marba...

  ReplyDelete
 2. Kaupon dok baca The Star jugak ke ? Ramai penulis penulis pukimak dalam tu yang kerja diorang menghasut je. BOIKOT THE STAR!! Suratkhabar cina celaka rasis babi komunis.

  ReplyDelete
 3. Padan muka. PKR Parti Anak beranak putar alam. PAS parti riak dan angkuh cuma DAP sahaja Parti idaman kalbu.

  Saaaayang! Abang Lim.

  ReplyDelete