Monday, September 22, 2014

'Shit Inside His Head' Tabung Haji Nafi Fitnah Pelaburan Detroit

Masa blogger Syed Outside the Box keluarkan story pasal pelaburan di Detroit, ramai penyokong kerajaan melompat sebab kata mereka itu tindakan bodoh dan sebagainya. 


Aku pun baca jugak dan terlintas di fikiran untuk pelaburan yang besar seperti ini takkanlah takde pengumuman dari kerajaan atau setidak tidaknya dari portal2 berita berkaitan ekonomi dan hartanah di Detroit. 

Jadi pada aku untuk maklumat 'hear say' yang selalu blogger Syed Outside The Box keluarkan kira tak boleh pakai, kena monitor dulu dengan fakta2 yang lebih jelas baru buat komen.

Pelik jugak aku, cybertrooper pembangkang takde pulak galak bercerita tentang hal ini. Yang sebelah kerajaan ni pulak yang terlebih-lebih .

Cerita pasal Detroit ni dah keluar 2-3 hari lepas dan kita faham, respon rasmi yang dikeluarkan bukan boleh dibuat macam tulis blog. Hari ni kena fitnah, hari ni buat penafian. Cuma kita harap ada mekanisme yang lebih efektif dan cepat untuk menjawab tuduhan-tuduhan seperti ini.

Akhir sekali buat semua, eloklah buat kajian dan carian fakta terlebih dahulu sebelum komen. Kalau fakta 'hear say' , ramai yang boleh buat cerita "hear say' . Contohnya kalau orang buat cerita 'hear say' dari orang dalam SPRM pasal Syed Outside The Box ni, kononnya dia ni kuat mengketedarah duit yang disalurkan pada Bloghouse masa jadi ketua di situ dulu, atau cerita dia dapat projek juta2 sebab jadi penjilat tegar pemimpin atau ex-pemimpin tertentu, marah tak? Sebab blogger tu tulis artikel dalam Bahasa Inggeris korang rasa dia bijak , IQ tinggi??

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu