Monday, August 25, 2014

Rafizi Pandang Rendah Kritikan Ahli PKRRafizi Ramli baru-baru ni nampaknya buat kenyataan angkuh lagi. Kalau dulu dia punya angkuh boleh kita lihat dengan mereka yang punya pandangan politik yang berbeza, kini dengan ahli parti sendiri pun dia kasi hamtam.

Dengan berbekalkan kemenangan tipis untuk dapat jawatan Naib Presiden PKR selepas beberapa bulan undi dikira, Rafizi buat kenyataan kalau siapa yang kritik dan tak suka dengan keputusan kepimpinan tertinggi parti itu boleh meninggalkan parti itu.

Berbeza dengan UMNO, sejak dulu lagi kepimpinan tertinggi parti bebas dihentam oleh mana2 ahli dari yang tak ada jawatan hingga yang berjawatan tinggi . Tapi mereka yang mengkritik ni tak pulak disuruh tinggalkan parti seperti mana yang dibuat oleh Rafizi ni.

Boleh jadi kenyataan Rafizi dibuat atas sebab percaya suara akar umbi dalam PKR masih kuat menyokong beliau, tapi kalau benar kuat kenapa hanya mampu dapat keputusan cukup makan utk jawatan Naib Presiden yang baru dimenangi tu? Kalau cukup kuat kena bermasalah di Kemaman?

Harapnya selepas ni ahli-ahli PKR buka mata dan nilaikan taraf anda pada pandangan pemimpin anda macam si Rafizi Ramli ni. Bila dah ada kenyataan seperti tu dibuat maksudnya nilai anda tak dipandang sangat oleh pemimpin. Hanya diperguna untuk berdemo dan berguling atas jalanraya saja.

No comments:

Post a Comment