Friday, July 18, 2014

Putin call Najib sebab Rosmah suruh? Seriously?


Tersedak penulis bila baca tajuk artikel Malaysiakini kononnya Rosmah Mansor hantar pesan kat Presiden Russia untuk buat phone call kat Najib berhubung insiden pesawat MH17 yang dikatakan ditembak di ruang udara Ukraine. Tak pelik ke ? 

Apa power sangat ke Rosmah sampaikan Presiden Rusia iaitu ketua pada sebuah negara yang merupakan anggota tetap Majlis Keselamatan PBB kena dengar cakap dia? Macam mana portal Malaysiakini yang kononnya top boleh mencedok artikel dari tabloid berbahasa Cina Sinchew Daily yang entah kesahihannya tak dapat dipastikan.   

Tapi kan kalau ikut logik , takkan lah Presiden Russia takde akal sampai terpaksa tunggu arahan Rosmah untuk buat phone call pada PM . Bodoh la Malaysiakini, kalau ye pun nak jahanamkan imej Rosmah jangan tulis pick ip article2 sampah macam ni. Terserlah kebodohan editor yang benarkan artikel macam ni diterbitkan. 

Tak lama lagi boleh la keluar cerita pasal Rosmah call Obama suruh melutut kat Najib pula. What's next ? Rosmah arahkan Benjamin Netanyahu hentikan serangan atas Gaza? Makin lama makin pelik artikel2 spin nak menjatuhkan orang. 

Kalau ye pun bagi la masuk akal sikit. Prftt... Putin call Najib sebab Rosmah suruh??? Seriously???

5 comments:

Membuktikan artikel-artikel dlm Malaysiakini tu takde integriti dan nilai.. Bahan bacaan utk org yg bermasalah jiwa dan penuh kebencian..

Apa lagi Najib tunggu. letaklah jawatan, ambil tanggungjawab atas apa yang berlaku, dan jangan menjadikan bangsa Melayu dan rakyat Malaysia kebas dengan kejadian-kejadian seperti itu (pinjam istilah A Kadir Jasin). Hedaknya dalam sidang khas parlimen perbahasan bukan saja mengutuk kejadian itu tetapi turut sama mendedahkan kelemahan Najib sebagai perdana menteri dan akhirnya sepakat mendesak beliau berundur dengan terhormat kalau pun tidak semua anggota kabinet letak jawatan.

suruh Rosmaah tu pakai tudung la...pastu diet la sket...gemok cam badak dah aku tengok....

Malaysiakini..adakala berita anda masuk akal,adakalanya tak masuk akal..plzzzz jadilah sumber berita yg logik!! Jgn kejar populariti..daripada rakyat cuba percayakan,pas tu langsung tak percaya.stupid!!

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu