Wednesday, July 23, 2014

MH17 : PM Buktikan Rakyat & Negara Lebih Utama Dari Segalanya

Selamat hari jadi yang ke 61 Datuk Seri Najib. Diharapkan tabah dan terus cekal dalam mengemudi negara ini di sebalik pelbagai krisis yang menimpa kebelakangan ini. Di sebalik 'report card' yang cemerlang dalam memacu ekonomi negara, insiden-insiden besar seperti pencerobohan Sulu, kehilangan MH370 dan MH17 yang sebenarnya menjadi medan ujian kepada kepimpinan Najib.

Kejayaan rundingan dengan kumpulan pemisah Ukraine semalam, Najib membuktikan kemampuan beliau dalam memimpin negara. Walaupun begitu, insiden MH17 yang berlaku ini ternyata memberikan tekanan yg hebat pada Najib. 

Jarang sekali kita melihat lensa kamera dapat merakam wajah Najib yang begitu sugul. Pun begitu, hasil dari kejayaan rundingan semalam, rakyat Malaysia perlu tahu PM telah memberikan sepenuh tumpuan dalam menghadapi krisis ini. 

Dalam satu kenyataan yang dibuat isteri PM, Datin Seri Rosmah berkata sejak insiden MH17 berlaku, PM memberi tumpuan penuh pada kerja sehinggakan tidak bercakap dengan beliau selama 3 hari. Walaupun begitu, sebagai isteri beliau memahami tugas dan tekanan yang dihadapi PM semasa insiden itu mula2 diketahui.

sumber : http://malaysiagazette.com/en/national/i-havent-spoken-my-husband-three-days-rosmah#axzz383aOICIi

Penulis harap rakyat terus berdiri teguh di belakang PM. Kita tidak tahu apa yang sedang berlaku kini apabila seolah-olah ada 'konspirasi' di sebalik pelbagai insiden yang berlaku. Kita tidak mahu perpecahan yang berlaku di kalangan rakyat menyebabkan lebih mudah bagi musuh luar memperkotak katikan kita.
1 comment:

  1. Sibuklah! Apa kena mengena hal dia dengan kes MH17 ni. Nak enterframe je memanjang......

    ReplyDelete