Saturday, May 17, 2014

Rafizi & Amenoworld 'Berjoget' Dek Artikel The Malaysian Insider

Ada satu kisah menarik hari ni. Portal pro pembangkan The Malaysian Insider kononnya telah menerbitkan satu artikel psycholgical war nak pecah belahkan UMNO. Motifnya tak lain tak bukan nak burukkan kredibilti PM Najib Razak. Tajuk artikel tu "Najib Berlepas Ke Dubai Bersama Idris Jusoh selepas berjanji hadir majlis Ahmad Said". Apabila artikel iti diterbitkan, maka melompat lompat lah kegembiraan penganut2 PR.

Kegembiraan di zahirkan dalam bentuk twit oleh pemimpin strategi PKR, Rafizi Ramli yang menyindir dan mempersendakan PM dan Ahmad Said dek kerana artikel yang disiarkan TMI itu. Tak cukup dengan itu, blogger fofular PR Amenoworld turut pick-up artikel TMI itu. Dia punya ulasan tersangatlah happy dengan kejadian itu, cuba tengok screen capture di bawah ni berapa banyak dia punya KAH KAH KAH .

Walau bagaimanapun, kegembiraan itu tak lama apabila gambar Najib sampai ke rumah Mad Said untuk hadiri majlis kenduri kawin tersebar. Kelam kabut TMI padamkan artikel fitnah tadi dalam portal mereka. Rafizi Ramli yang berjoget kegembiraan sebelum itu jadi bodoh sekejap setelah mengetahui apa yang disebarkan beliau sebelum itu hanyalah fitnah semata mata.

Hal yang serupa berlaku pada blogger Amenoworld, tapi sebab nak cover malu punya pasal dia tundingkan jari dekat TMI. Penulis tak nak komen lebih lebih , cuma nak kata manusia hipokrit memang sangat bahaya. Ini semua golongan munafiqun, beria-ia tunding jari orang itu dan ini sebar fitnah, tapi bila kena batang hidung sendiri pandai pulak depa buat buat bodo?

10 comments:

Dua ekok monget ni memang teramatlah sukanya memfitnah dan menipu pengikut-pengikut mereka baik yang tinggai di bulan mau oun yang seperti cacing tahi yang memenuhi mata pig-ge-ar. Kalau dalam bahasa oghangputih depa ni adalah hypocrite @ hipokrit dalam bahasa Melayu istilah. Kalau dalam bahasa Arab yang digunkan dalam Quran dan Hadis, mereka juga dikenali sebagai MUNAFIQ/MUNAFIQUN.
Semoga mereka sempat bertaubat dan meminta maaf kepada sasaran mereka dan juga kepada Allah sebelum nywa beecerai dari jasad mereka. Amin.

Cekodok Kampong.

sememangnya si Rafizi ni dah benar benar MUNAFIK...balik lah kepangkal jalan...jangan sampai mampus macam Karpal singh...ingat awak tu selalu driving

2 ekor ni... dan beberapa ekor lagi tu mmg bagus mampus... aman negara ni.. perkataan mampos tu mmg sesuai untuk diorg..

Si rapussy ramjadah ni takde kerja lain ke...dok memfitnah dan menipu je....tak ubah macam si AL JUBURI! Malu la sikit wakil rakyat macam ni. Dulu heboh kononnya isteri PM naik helicopter ke sana sini (fitnah lagi). Makin lama makin menonjol sifat sifat kepondanan nya!

Mat Said muka berseri-seri,
Najib tak mungkiri janji;
Cemburu seekor babi tak terperi,
Jelas rapussy tiada akhlak haji

SEMUA DEPA NI DAH KENA SOTOT KELAM MATA KELAM HATI.

BAIK YANG JANTAN ATAU BETINA SAMA SAJA. SAMA BODOH DENGAN KETUA UMUM. MASUK U CUKUP-CUKUP MAKAN SAHAJA.

JALAN MASUK IKUT BELAKANG, JALAN KELUAR PUN IKUT BELAKANG. SENAK! SENAK!...

Namanya pun Rapizi Lembu.. Kalau dah lembu tu, grad MCKK sekalipun tetap lembu jua.

Kah kah kah yang kena tipu dengan malaysia insider ialah ameno world dengan geng nya raspussy

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu