Monday, May 12, 2014

Lagi Pemilihan PKR Berantakkan, UMNO Jadi Dalang?

Seperti yang dijangkakan, kekecohan telah berlaku di beberapa cabang pemilihan PKR. Kecoh bukan kecoh sikit-sikit punya , dia punya kecoh sampai bawak bertumbuk..kerusi berterbangan . Jadi tidak kah kita rasa pelik kalau parti yang selama ni sibuk mencari kesilapan-kesilapan dan kelemahan SPR dalam menguruskan pilihanraya umum rupa-rupanya mempunyai lebih banyak kelemahan dalam pemilihan parti sendiri.

Seperti yang kita sedia maklum, TV3 turut menyiarkan kekecohan2 yang berlaku semasa pemilihan cabang. Bukan setakat TV3 saja, malah beberapa portal online turut menyiarkan kekecohan yang berlaku. Walau bagaimanapun, Anwar Ibrahim selaku Ketua Umum PKR dalam satu respon twitter menjawab kekecohqn yang berlaku adalah sesuatu yang diatur. Jawapan Anwar itu seperti cuba menegakkan benang yang basah. Takkan lah ahli PKR cabang tak kenal antara satu sama lain hingga membolehkan pihak luar atur kekecohan?

Disebabkan kekecohan yang berlaku ini akibat ketidakpuasan hati dengan proses pemilihan yang dijalankan, pemilihan di 12 cabang PKR di Selangor telah dibatalkan. Senarai 12 cabang PKR yang dibatalkan pemilihan ialah Kota Raja, Kuala Selangor, Klang, Sabak Bernam, Sg. Besar, Subang, Sepang, Hulu Langat, Hulu Selangor, Kapar, Selayang, dan Shah Alam. 

No comments:

Post a Comment