Thursday, April 17, 2014

'Anak Saudara' Mendiang Karpal Mengamuk di Facebook

Takziah kepada keluarga mendiang Karpal Singh. Kemalangan yang berlaku semalam benar2 mengejutkan rakyat Malaysia. Mendiang Karpal merupakan antara ahli politik yang lama berkhidmat sebagai ahli parlimen di negara ini. Beliau juga dikenali sebagai ahli parlimen yang vokal dalam mempertahankan pendiriannya sehingga menimbulkan beberapa kontroversi termasuklah isu perlaksanaan hukum hudud dan kes mendiang mempertikaikan titah Sultan Perak.

Kemalangan yang berlaku di Tapah, Perak itu telah menimbulkan pelbagai reaksi dari orang ramai. Kebanyakkan daripadanya melahirkan rasa sedih. Walau bagaimanapun, hari ini juga tersebar di laman Facebook yang mana pemilik akaun berkenaan yang mengaku anak saudara kepada mendiang Karpal seolah-olah menuduh kejadian kemalangan seperti dirancang.

Kita faham kesedihan yang dialami keluarga mendiang, tetapi bila membuat tuduhan melulu seperti ini, ia adalah sesuatu yang melampau. Melalui apa yang dilaporkan media, kemalangan berlaku mungkin disebabkan kenderaan dibawa terlalu laju, tambahan pula dengan rekod kesalahan jalanraya kenderaan berkenaan. Kenapa kaitkan segalanya dengan politik?

Penulis rasa elok penulis kongsikan komen2 pemilik FB berkenaan untuk tatapan ramai. Jelas beliau mencabar pihak berkuasa untuk melakukan tangkapan atas dirinya. Polis takkan soal siasat kalau bukan sesuatu yang serius. Tapi kalau dah siap memfitnah kata kononnya kemalangan adalah sesuatu yang dirancangkan memang sesuatu yang agak serius memandangkan ia melibatkan individu berprofil tinggi! Individu berkenaan perlu ditahan untuk siasatan kerana melalui apa yang ditulis dalam FB seolah olah dia tahu mengenai sesuatu yang berlaku hingga mengakibatkan kemalangan itu.

40 comments:

  1. Mereka memanipulasi segalanya....... dan mereka akan hidup dgn manipulasi mereka sendiri.... taksub penyokong2 pemimpin PR ...tak kiralah pas pkr dan dap

    ReplyDelete
  2. Muka kapal bersepai, mata terbeliak,... mungkin terkedu saat melihat malaikat maut mencabut nyawanya...

    ReplyDelete
  3. Itulah hakikat yg nyata, seakan maut menjemput firaun.

    ReplyDelete
  4. Apakah kenderaan Aphard tu merancang dengan sendirinya dengan melanggar belakang lori? Mungkin kenderaan tu dah merancang, "aku pecut laju-laju, nampak belakang lori aku langgar!".

    ReplyDelete
  5. komen hindu dan bai mabok, semua konspirasi...... tapi bukti tarak. eloklah kau orang mampos.

    ReplyDelete
  6. account FB dah delete kot... gua try cari balik lepas sejam buat posting ni , susah nak jumpa pulak

    ReplyDelete
  7. KENAPA PEMANDU ALPHARD MASIH HIDUP??? ADAKAH DIA ORANG YG SAMA MENJATUHKAN KS DARI KERUSI RODA MASA PRU13 DULU...AYOYOOO TAMBI..BIAWAK MAKAN..TODI MINUM..ITU PASAL LU PUNYA KAPLA PUSING.

    ReplyDelete
  8. Apa boleh buat...Bai ini semua Tuan Allah punya kuasa sudah time mau cabut itu nyawa Kapal. Itu macam senang pun susah mau pikir kah??? Bai lu tarak percaya cuba tanya itu Samy Vellu.

    ReplyDelete
  9. itu macai2 kafir PR dah... dah memang perangai depa, silap sendiri pun nak salahkan org lain... itu memang kerja agen2 Aljuburi Laknat dan RBA celaka...

    ReplyDelete
  10. mungkin Alphad tu pun dah meluat sangat membawa manusia durjana di dalamnya..!

    ReplyDelete
  11. Orang yang sangat angkuh dan sombong .Malaikat yang Allah hantar sudah langkah mayatnya! UMNO pun tak mampu buat semua ini!

    ReplyDelete
  12. Itu lah balasan manusia yang angkuh dan sombong.karpal nak mampos pun menyusahkan umno.umno juga yang salah pi buat lebuhraya.pastu pandu laju2.saman mpv karpal ada 15 saman tak bayar.atau memang karpal nak elak kena denda mahkamah rm 4.000 atas kes menghina sultan perak? Kira kes bunuh diri nak elak bayar saman dan denda mahkamah

    ReplyDelete
  13. itu dreba pariah ada berapa saman ?? apa lu ingat dia mau bawak 110 km/j ka ??
    gua mau tunggu itu dreba Anwar pulak eksiden .. bila ntah
    masa PRU13 ari tu kat Manjung .. ko bawak ngalahkan hindu mabuk .. keluar masuk simpang ikut suka hati siap tekan hon macam la kampung BAPAK ko

    ReplyDelete
  14. SYUKUR ALHAMDULILLAH! Semoga ALLAH SWT kita terus MENGHANCURkan musuh-musuh Islam, di Tanah Melayu ISLAM kita ini, pusaka nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT Barat-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. dibawa si PENJAJAH buas tu!

    Lihat di http://celahgelegar.blogspot.com/2014/04/samakah-dengan-karpal-berita-kematian.html:

    [SAMAKAH DENGAN KARPAL] BERITA KEMATIAN ABU JAHAL, Nabi Kata Laa ilaha illaLLah, Allahu Akhbar, Alhamdulillah

    April 17, 2014

    'Ibrah dari Sirah:

    Berita Abu Jahal terbunuh tersebar

    Berita terbunuhnya Abu Jahal dengan cepat disampaikan kepada pasukan Islam. Mendengar berita tersebut, semangat juang mereka semakin membara. Manakala, bagi pihak Musyrikin, berita tersebut menghancur-luluhkan semangat mereka.

    Rasulullah saw mendengar berita kematian Abu Jahal daripada Abdullah bin Mas’ud ra, baginda bersabda,

    ”Wallahi, Laa ilaha illaLLah , Laa ilaha illaLLah, Laa ilaha illaLLah, Allahu Akbar, AlhamduliLLah, Dia yang memenuhi janjiNya dengan menolong hambaNya dan mengalahkan musuhNya.”.....

    Tapi bukan main lagi si Kairi-budak-mentah-bercita-nak-jadi-PM yg. memang asyik diPUJA EvangeliSStar (ejen si DAPBANGKAI/PKRPELIWAT serta penaja mereka dr. Barat-ZIONIS), sergah Timbalan Pres. PERKASA, Datuk Zulkifli Nordin “to shut up” psl. kapal ni - umat Islam/Melayu yg. asyik diHINA dan diBUNUH, termasuk MAJORITI mangsa dlm. kemalangan jlnraya oleh lori/bas/kereta4WD BUAS, tak pula si mamat-mentah-amat-benci-PERKASA ni nak bela!

    Nampaknya, makin ramai si liberal/GAY-PENJILAT-KAPIRDAJAL nak hancurkan UMNO/PAS dr. dalam!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    ReplyDelete
  15. Salam 1Malaysia,
    Kalau nak salahkan kerajaan dan UMNO pun biarlah berasas. Jangan main hantam kromo jer.

    Kalau macam tu punya hujah, nyatalah kjn pimpinan UMNO bersalah kerana bina lebuhraya utara-selatan tu.
    Kira salah Tun Dr M lerrr tu. Sebab Tun M punya ideo maka lebuhraya itu terbina.
    Kalau tak ada lebuhraya tu, tentu kemalangan tu tak berlaku. Dah tentu kereta tu ikut jalan lama.
    Kalau ikut jalan lama mana boleh laju?

    Betul dan tepatkah kata-kata seperti ini?

    ReplyDelete
  16. Habis la ayat dalam kenangan " Singh is King" it is.

    ReplyDelete
  17. Saya memang tak mahu komen tentang kematian Karpal Singh ini. Ajal tetap Ajal yang telah tiba, TETAPI jika kemampusan ini pun dikaitkan dengan Kerajaan adalah terlalu terlebih terOVER sikitlah. Nak buat apa nak bunuh Karpal singah tu? Kerajaan tak ada hal lain nak buat ke?

    ReplyDelete
  18. HOI BANGGALI TONSHIT YOU NI SAPA NAK CABAR GOVT JGN LA TUNJUK HEBAT
    BELUM KENA LOCK UP BERANI ,,,
    KECIK2 LAMBU JAGA
    SUDAH TUA JADI LOYA ITU NUAR
    BETUL LIWAT KARPAL KASI CONA
    ITU SBB PADAN MUKA
    SUDAH MATI ,,LU APA CRITA ,

    ReplyDelete
  19. Langgar belakang pun boleh plan ke? Terror gila government Malaysia kalau boleh plan begitu hebat sekali. Terlampau banyak tengok filem bersiri dalam Zee TV "Kassam Se". Patutlah ambil driver warganegara India.

    ReplyDelete
  20. memang padan muka melayu dan kerajaan kita...sampaikan benggali pakai bola hoki pun berani cabar..apa cita ni...betul lah orang cakap yang melayu sekarang baik pemimpin melayu, badan badan NGO melayu semuanya setakat jadi ayam jantan saja yang hanya pandai berkokok.... tapi telur takde eehhhh!!! sampaikan benggali kecik pun berani cabar

    ReplyDelete
  21. Mentang mentang lah keluarga benggali ni banyak yang jadi lawyer...sampai polis melayu, NGO melayu dan pemimpin melayu semua kecut telur takut sampai dengar cita supaya cerita cerita kemalangan KAPAL KARAM ni jangan di sebarkan..dan kalu disebar juga akan diambil tindakan tatatertib...ni apa cita ni....tolong la, kalu takut sangat wahai polis polis ..sila letak jawatan dan jadi lah orang awam yang tentu tentu takut untuk bercakap.

    ReplyDelete
  22. Karpal Singh ni sapa? Sorry x kenal

    ReplyDelete
  23. YAB Ustaz Azizan hari tu meninggal di Kedah pun sebab konspirasi UMNO jugak habaq kata...terer UMNO sebab berkawan dengan Malikil Maut, bukan macam Nik Aziz yang berkawan dengan settaaannnn..

    ReplyDelete
  24. derhaka dgn Sultan Perak.. dia mati kt mana tu..Perak..

    ReplyDelete
  25. Ye ye ye its planed by God for him not others.

    ReplyDelete
  26. dah mampos buat cara dah mampos..hahahhaha.. wat?? come n get me? pakiu bugimma… lu kena tangkap dgn pdrm mampus lu berak hijau..hahahhaha paakkkkkiuuu

    ReplyDelete
  27. byk sangat tengok cerita Tamil diorang ni... dashyum!! dushyum!!

    ReplyDelete
  28. Lhogan Logan....how do you know the Alphard looks like it has been dragged. PERHAPS YOU ARE THE MASTERMIND....Polis - tangkap sama dia! And to Anis JS your brain is full of shit cos you've been wathching too much thriller. One more Anil JS, you are a complete IDIOT.....

    ReplyDelete
  29. Si Ambiga mana ek? Jadi ke dia nak buat rally pasal apa pulak kali ni ek? Ke dia nak postpone dulu demi menghormati kematian rakan taulan atau pun mungkin Sifu dia nih?

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah.... mampus juga bengali tua yg tak sedar diri........ dahlah cacat.... bila nak kena penjara...... merayu pula sebab cacat..... bila cakap tak ingat dia cacat... cabar islam pula tu.... sebenarnya allah telah tentukan dia mampus kat mana....allah lepaskan dia dari penjara tu sebab malaikat maut dah tunggu dia kat gua tempurung...... cuba perhatikan keretanya .... kenapa langgar kat belakang bukan kena depan kereta alphart... tapi belah sisi bengali tua tu..... itu sebab allah yg pusingkan kereta tersebut..... allah dah benci manusia sebegitu berada dibumi allah yg mulia ini.....kedaulatan islam yg ada dibumi malaysia ini allah jaga dari orang sebegini .....mungkin ada lagi manusia akan terima nasib yg sama apabila allah murka...... mampos kau..... mampos kau.... mampos kau ....dulu dia kata singh tak keseorangan... tp duduklah sorang sorang kat dalam sana.... ada anuar, lim guan eng, lim kit siang, hadi awang nak duduk sekali dalam tu... sory le... itu lu punya halll... lu jawablah sendiri...kah...kah...kah.

    ReplyDelete
  31. Hidup menyushkan org lain. baik pigi mati. lgi bgus.

    ReplyDelete
  32. kici kici bola hoki, sudah besar bola ragbi, tapi ini bai ta da bola ragbi, dia murtad punya bai tadak ikut itu guru nanak punya teaching, ikut kalu ini bai tak boleh jadi lawyer, sebab guru nanak ada ajar jangan cakap tipu, itu anwar kes dia ada tahu, anwar ada liwat, dewan dalam dia ada cakap anwar ada liwat, tapi anwar lagi pandai pusing, karpal sudah kena tipu sama anwar, wang kasi, lawan itu kes, dulu cakap liwat, sekarang cakap tada liwat, itu DNA mati mati kasi lawan tak da betul, itu islam, itu melayu kasi taruh, melayu punya sultan, dia main main, lagi pusing cakap tak da cakap itu macam, ini macam punya lawyer mana ada credible, mana ada integrity, hidup makan duit tipu, pusing cakap,...kalau mau jadi lawyer, cakap baik baik, tengok itu undang undang, mana ada loop hole boleh kasi ringan hokum, bukan kasi batal itu hokum, anyway this bai dah mati, dia murtad Sikh, sebab rambut pendek, tak pakai pedang salib kat dada, tak pakai gelang tangan?, mungkin tak pakai seluar dalam??...ini antara rukun ugama Sikh, paling teruk dia pusing cakap banyak hal..

    ReplyDelete
  33. If your uncle mampos is planned they should have planned this mother Fucker Bastard Anil JS too!!

    You Anil JS talked like a DICKHEAD!!!!

    YOU CAN GO TO HELL ANIL JS!!!

    ReplyDelete
  34. This bai suka main hoki sebab dia punya ding dong is as big as itu bola hoki!!

    May your uncle burnt in hell!!

    ReplyDelete
  35. jalan ceritanya mudah, mungkin karpal bunuh diri, sebab dia tahu dia mahu kena jail, dia tahu kalau dia kena jail dia tak boleh cari makan, kerja lawyer dia dah tak laku, orang tak mau pakai service dia, dia ambil driver mabuk todi, pandu laju dah banyak kali kena saman, ada dia peduli nak bayar saman, apa punya undang undang tahu punya orang, planned mau sampai gua tempurung tengah malam, sebab tahu mesti ada lori slow naik bukit, malam boleh bawa laju, so driver mabuk mahu tidur, tiba tiba Nampak lori ada depan, buat tukar lane, tapi sangkut..so mati lah karpal sebab dia planned mau travel malam, mau mati dekat gua tempurung...

    ReplyDelete
  36. Rakyat Malaysia harus sedar bahwa ada pihak yang begitu taksub pada Anwar Ibrahim hingga sanggup melakukan APA SAJA asalkan dapat beri KELEBIHAN POLITIK pada Anwar Ibrahim dan pembangkang Malaysia. FIKIRLAH!!!!!!!!

    ReplyDelete
  37. we all hate anwar, we know he is a liar, we know he is a sodomy because karpal say so, if you don't want to listen to the truth about him, listen to karpal.. karpal once said, anwar harus bertaubat, he has done enough trouble to the country..so think these words of carpal..

    ReplyDelete
  38. Melayu yang percaya kemalangan ini dirancang patut pergi terjun dari Menara KL.

    Kafir pun kena percaya ini dinamakan ajal.

    Kalau tak percaya pergi tejun dari Menara KL.

    Untuk Anil JS, terimalah hakikat your uncle is gone.

    ReplyDelete
  39. VIMAX herbal merupakan salah satu produk yang menawarkan cara membesarkan alat vital dengan mudah, cepat dan aman. Namun belum ada produk yang benar-benar mampu membesarkan alat vital sesuai keinginan mereka. Pada umumnya cara membesarkan alat vital yang ditawarkan tidak memberikan hasil yang diharapkan pria dewasa. Terkadang berbagai cara tersebut juga tidak memberikan hasil yang permanen. Cara membesarkan alat vital memang berkembang dari sekadar menggunakan minyak atau alat bantu ke metode modern seperti Vimax.

    Vimax merupakan cara membesarkan alat vital pria terbaik di dunia saat ini. Obat Vimax ini menjadi sangat popular karena terbukti mampu membesarkan alat vital pria sesuai janji dari Vimax. Ukuran penis akan lebih panjang hingga 4 inci, dan membesar hingga 25%, dan yang terutama hasil yang didapat akan PERMANENT selamanya. Dengan Vimax, pria dewasa dapat memperbesar alat vital tanpa memandang usia.....

    VIMAX Herbal (pembesar dan perpanjang penis permanent)

    Tersedia :

    1.VIAGRA USA no 1

    2.Selaput Perawan Buatan made in JAPAN

    3.SUPER POWER USA Obat Kuat Herbal

    4.Obat Kuat Cialis 80mg England

    5.Grow Up USA - Obat Peninggi Badan Terampuh

    6.Perangsang Wanita Spontan

    7.VACUM + CREM (Pembesar & Penggencang Payudara)

    8.Vacum + Lintah Oil (Pembesar Dan Perpanjang Penis)

    9.Alat Bantu Pria (Sextoys) Komplit

    10.Alat Bantu Wanita (Sextoys) Komplit

    11.Boneka Full Body Elektrik

    12.Alat Bantu Sex Wanita Penis Hangat

    info lebih lengkap clik disini

    ReplyDelete