Saturday, March 29, 2014

Taraf Kadir Jasin Sama Macam Red Bean Army?

Melihat tajuk artikel ni saja penulis pasti ramai puak2 penyokong Kadir Jasin melompat macam beruk marah sebab artikel ni memang bertujuan untuk tibai Kadir Jasin. Mungkin pembaca tertanya sebab apa penulis kata taraf Kadir Jasin dah jadi serupa Red Bean Army ? Sebabnya dalam keadaan negara tengah bersedih dengan kehilangan pesawat MH370, mangkuk-mangkuk ayun macam Kadir Jasin, sesetengah pemimpin pembangkang dan Red Bean Army ambik kesempatan menghasut rakyat supaya membenci kerajaan pimpinan Najib Razak. Tak ke bangsat namanya tu?

Dalam keadaan sekarang bila kerajaan Malaysia diserang media-media asing proksi dajjal laknatullah seperti CNN, ABC, Fox News dan beberapa media lain lagi, rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik seharusnya teguh bersatu memberi sokongan pada kerajaan bukannya tumpang sekaki dengan proksi2 dajjal ini untuk jatuhkan kerajaan ! Simpan dulu segala niat buruk terhadap kepimpinan kerajaan demi mempertahankan maruah negara . Ini tidak , ada jugak yang ambik kesempatan bersoladiriti dengan proksi-proksi dajal laknatullah untuk menjatuhkan imej kerajaan yang ada sekarang.

Tindakan Kadir Jasin penulis tengok macam menangguk di air yang keruh bersama-sama sekutu dajal ni menjadikan taraf beliau seperti bangsat bangsat dalam Red Bean Army. Apa tak sabar sangat kah nak mengkritik sehingga isu MH370 ini selesai ? Kadir Jasin dalam artikel beliau menyatakan dalam UMNO dah tiada pelapis sebab tak berani cabar Najib ? Itu F**K-ta dan F**K-tor kosong dan semberono dari Kadir Jasin.

Bukan lah nak menjilat dan membodek UMNO, kalau ada salah kita henjut jugak. Tapi bila mengatakan UMNO tak ada pelapis disebabkan tak berani cabar Najib maka Kadir Jasin dah tunjukkan kebodohan melampau untuk seorang wartawan berpengalaman. Kalau si bodoh tak lulus SPM cabar Najib untuk jawatan Presiden UMNO, adakah Kadir Jasin nampak si bodoh tu sebagai seorang pemimpin ? Tak ke bangang namanya tu ?

Penulis tak heran sangat pemikiran wartawan macam Kadir Jasin, kalau zaman dulu takde internet takde Facebook, takde blog boleh la hang nak gebang orang dalam paper. Rasa hebat kononnya diri dah setaraf 'king maker' . Kadir Jasin lupa zaman dah berubah, cara menghasut dan nak melaga-lagakan pemimpin dah lain. Orang boleh balas kritikan hang balik tak sampai sejam hang keluarkan artikel.

Penulis ni boleh dikatakan terdiri daripada golongan orang muda, dan level pemikiran orang tua feeling feeling intelek macam Kadir Jasin kitaorang dah tak layan . Hang tua ka..hang muda ka...cakap benda bodoh kami balunnn. Kami dah faham sangat fa'el orang orang lama yang frust tak dapat projek kemudian menyalak. Haizz takkan lah gua nak korek lagi cerita sebab apa si Kadir ni kuat benar menyalak walhal dia dah puas dapat keuntungan masa jadi balaci dekat NST dulu?

Berbalik dengan cerita pelapis dalam UMNO dan 2 sebab utama mereka tak cabar Najib. Pertama, Najib tak dicabar sebab beliau melakukan tugas dengan baik. Zaman Pak Lah dulu ramai bising sebab hasil kerja tak bagus , TPM sekarang TS Muhyiddin agaj lantang ketika itu. Kedua, pemimpin2 pelapis ni sedar kekurangan sokongan rakyat terhadap UMNO sekarang bukanlah disebabkan sentimen pemimpin, tetapi lebih kepada keberkesanan jentera pembangkang memberi maklumat fitnah dan palsu pada rakyat menggunakan media siber. 
Kita pun sudah sedia maklum ada beberapa tokoh dan pelapis muda dalam UMNO yang berkredibiliti macam Hishamuddin Hussin, Khairy Jamaluddin, Abd Rahman Dahlan dan Mukhriz Mahathir. Semua pemimpinyang dinamakan ini ada latar belakang pendidikan yang mantap, disukai anak2 muda dan gaya yang lebih segar bagi seorang pemimpin UMNO. Hanya disebabkan mereka menghormati kepimpinan Najib sebagai PM, maka Kadir Jasin gagal melihat nama2 ini? Macam saya tulis tadi...mungkin Kadir Jasin hanya nampak seseorang tu layak ganti Najib kalau dia pandai menyalak macam tin kosong, komplen sana sini...latar belakang pendidikan takat UPSR pun takpa, janji 'havoc'..puiii.

13 comments:

taraf blogger umno sama dgn mr bean

Read bean dalam bahasa inggeris dan cina, tamil..umno ada..media meka cepat feed back atau spin cite,,bn n amno..masih lembab..sure out pru14..ganti tempat nuar brahim..jadi ketua pembangkang

Memang Najib merupakan beban kepada UMNO........UMNO jadi lemah kerana pemimpinya Lemah.........pemimpin jadi lemah kerana kebodohan para penyokongnya.........Ahli UMNO bodoh dan banggang membela pemimpin yang banyak masalah......dan akhirnya Parti menerima padah........Najib harus berundur.........jika tak mahu negara jadi pak turut amarika.

Pak Kadir menyatakan yg benar walaupun pahit. Dia takda rugi apa2pun melainkan ingin melihat bangsanya dan generasi mendatang tak merempat dan jadi pak turut sahaja di negara sendiri.
Ya bangsa kita mungkin masih dan akan memegang tampuk pemerintahan lagi dgn izinNya pd pru akan dtg tapi...setiap tindakan atau keputusan ditentukan oleh bangsa cina dan sekutunya.
Kita jena ada pemimpin yg ultra melayu dan jadikan UMNO kuat sperti zaman Tun M.

Ape punya bahalol kadir jasin nie...bila lak najib buat hal nie.....knp mesti najib turun....korg takut dgn najib kn sbb korg tau selagi najib pm anwar x akn berjaya menghasut rakyat kn....sbb najib melakukan yg terbaik demi negara....

KADIR JASIN NI DAH TAKDE KERJA LAIN SELAIN DARI NAK JATUHKAN BANGSA SENDIRI. PATUTLAH CINA GELAKKAN ORG MELAYU SELALU SEBAB DRG TAHU MELAYU MUDAH DIBODOHKAN SAMA MCM SI KADIR JASIN APA HAK DIA NAK JATUHKAN NAJIB SEDANGKAN AKU TGK PENTADBIRAN NAJIB BAGUS DARI SERBA SERBI. CKP SENANG BRO CE KALAU YG YG PEGANG JAWATAN TU BARU LU TAHU BRO.

biasalah manusia nie sape saja yg jadi pm kita krg selalu takkan puas hati punya kan, apa salah najib selama ini sehinggakan beria-ia nak jatuhkan dia. inilah masalah org melayu kita tak hbs2 dengki sesama sendiri.

aku tak faham apa masalahnya kerajaan pimpinan najib aku tgk elok aje negara kita selama ini. najib dah buat yg terbaik utk kita semua kenapa masih nak cari kesalahan dia. apa tak cukup ke pembangunan yg berlaku sekarang ini dgn pelbagai kemudahan disediakan apa lagi yg krg nak dari najib. apa yg berlaku kat negara kita baru2 ini adalah tragedi yg tak diduga langsung tapi kenapa nak salahkan najib juga apa kadir jasin ini tak reti ke nak terima qada dan qadak allah swt. takuitlah tuhan sikit wahai manusia yg bertopengkan syaitan.

sape kadir jasin ini kalau nak dibandingkan dgn najib, berani dia mengaku konspirasi jahat dia utk jatuhkan pemimpin no 1 kita. mana perginya pihak berkuasa kenapa tak nak bertindak terhadap org mcm ni ye. mcm mana negara nak aman kalau org melayu sendiri musuh melayu.

haram jadah btl kadir jasin ni kan berani dia nak jatuhkan najib n mengkau plak tu, wah nampak besar kepala sial ni kan, ikutkan hati aku nak aje aku maki hamun mamat nie. mcm mana nak majukan org melayu kalau org melayu sendiri yg jadi musuh bangsanya. mana nak cari pemimpin yg sabar dgn karenah gampang krg walaupun bininya si rosmah dicaci, di fitnah tapi najib tetap sabar. bukan senang nak dapat pm sebegini rupa.

sial tol bangsat nie bila nafsu sendiri tak dapat dipenuhi mula buat peragai sial..kalau orang melayu sendiri taknak bagi peluang dekat najib macam mana dia nak maju kan negara sebab asyik kena macam2...serius kalau ada 10 orang macam kadir sial jasin nie lingkup wei negara tak kira la siapa yang memerintah...tolong hapuskan manusia nie...

org yg tak mampu urus 2 bini yg selalu bergaduh mcm kadir ni tak layak nak jd pengkritik pemimpin lain.. masalah sendiri pun tak terurus sibuk nak jaga hal negara...sengal...

Kadir Jasin ada agenda utk pemilihan Umno lagi 3 tahun. Hari ni dah siap susun startegi.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu

Link Blogger Negeri Sembilan / Melaka/Johor