Monday, March 3, 2014

Rosmah doakan kesejahteraan pada 'komunis' DAP yang mahu beliau cepat mati

Baru-baru ini, portal berita Malaysiakini jelas dilihat mempunyai niat jahat apabila memutar belitkan kenyataan isteri Perdana Menteri, Rosmah Mansor apabila hanya menggunakan beberapa keratan dalam teks ucapan beliau untuk menggambarkan satu persepsi yang negatif pada pembaca.

Rosmah hanya mengatakan demi mahu mendekati rakyat, beliau rela mengorbankan hobi2 yang disukai selama ini antaranya bermain badminton. Artikel Malaysiakini pula menulis seolah-olah Rosmah mengatakan rakyat merampas segala-galanya dari beliau, jelas tajuk dan tulisan seperti itu bertujuan menimbulkan kebencian.

Ucapan beliau itu dijadikan bahan sindiran oleh penyokong2 & beberapa pemimpin pembangkang. Malah golongan yang berada di atas pagar juga termakan dengan hanya membaca tajuk  di Malaysiakini, sedangkan apa yang cuba disampaikan oleh Rosmah ialah beliau sanggup mengorbankan masa demi rakyat, iaitu rakyat lebih utama dari hobi2 beliau.

Penulis tidak nampak kesalahan pada ucapan Rosmah, beliau berusaha untuk menangkis persepsi buruk terhadap beliau selama ini dengan cuba mendekati rakyat melalui pogram2 kebajikan. Tidak semua program2 bantuan dan kebajikan boleh dihadiri oleh PM dek kekangan masa.

Apa salahnya sekiranya Rosmah sebagai isteri menjadi wakil ? Mungkin dengan cara itu jugalah segala keluh kesah rakyat boleh disampaikan terus kepada PM melalui isteri yang menjadi wakil menghadiri majlis2 seperti ini.

Walaupun dihujani pelbagai tohmahan, fitnah dan hasutan, penulis tengok Rosmah tak mudah melatah, ada kalanya beliau mendiamkan diri adakalanya melalui respon2 sinikal yang kena tepat pada batang hidung mereka yang membuat tohmahan ada beliau.

Seorang ahli DAP, Hew Kuan Yew yang digelar "Superman" di kalangan rakan2 chauvanis telah membuat kenyataan yang agak kurang ajar apabila seolah olah mendoakan supaya Rosmah mati dengan merujuk kepada artikel 'spin' Malaysiakini di atas. Namun respon 'bersahaja' yang ditunjukkan Rosmah menunjukkan betapa cara pemikiran beliau mengatasi pemikiran hasad dengki Hew Kuan Yew itu.

5 comments:

 1. Takpa tunggu.... Kita akan dengaq sapa yang pi dulu sebab sakit jantung... DS Rosmah atau CINAsia komunis... ada beranikah apek..???

  ReplyDelete
 2. MALULAH SIKIT KUAN YEW OI WALAUPUN KAU HINA ROSMAH DIA TETAP MAAFKAN KAU. APA HAK KAU NAK HINA PERIBADI ORG. TAK KIRA ORG TU GEMUK OR KURUS. BELAJARLAH SIKIT HORMATI ORG, ENTAH ATAS DASAR APA DAP PILIH KUAN YEW INI

  ReplyDelete
 3. biasalah bila org busuk hati mcm mana baik rosmah buat ade je x kena...ape yg rosmah cakap semua salah x pernah nak diangap baik kn....ade je cerita yg akn diputar belit...walau mcm mana dicaci dihina rosmah tetap memaafkn org yg mintak die mati kt blh menilai org dgn sikap die sendiri....entah ape lg yg akn di spin pasal nie....

  ReplyDelete
 4. biasalah kalau dah benci apa saja yg rosmah cakap atau buat serba tak kena, selama ini pun rosmah tidak penat latah dgn tohmahan yg diberi pada dia tapi apa yg kuan yew katakan itu mmg sgt kurang ajar akan tetapi rosmah tetap maafkan dia. mmg aku tabik pada kelembutan hati si rosmah ni, kalau aku tak mungkin maafkan si kuan yew tu

  ReplyDelete
 5. Inilah akibat Si PENDATANG KAPIR BUAS BANGKAIBABIDAP BERMAHARAJALELA! Bayangkanlah puak PENDATANG KAPIR BUAS ini memerintah Tanah Melayu ISLAM kita - HANCOQ! Bakal jadi tanah SYAITAN!

  Baik si PENGGANAS KAPIR DAPBANGKAI DIHALAU saja dari NUSANTARA MELAYU (Alam Melayu - yg. termasuk Tanah Melayu, Borneo, Indonesia, Brunei, Filipina, Kampuchea dan Thailand serta Kepulauan Pasifik yg. termasuk Hawaii - pusaka berzaman nenek moyang kita ini, dari sebelum dijajah dan dipecahkan oleh si Barat-Zionis KAPIR laknat) buat selamanya!. Si PENGECUT ini takkan berani hina agama Hindu ataupun pemimipin Hindu atau Kristian macam ni , termasuk Raja-raja Barat! Kalau di India, kalau hina agama ataupun pemimpin Hindu, mungkin dah diPANCUNG!

  Lihatlah Sejarah Kemerdekaan dan JASA-JASA amat bernilai, pemimpin-pemimpin KEMERDEKAAN Islam/Melayu kita, yg. dibiarkan diLUDAH/diPIJAK si PENDATANG KAPIR SAMSENG sesuka hati! Terutamanya, jasa-jasa Allahyarham-Allahyarham YAB PM Tun Abdul Razak Hussein (bapa YB PM kita) dan YAB TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, yg. merupakan BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta kita ini, yg. berpenat-lelah melancarkan DEB, FELDA, RISDA, MARA, PETRONAS dsbnya, demi berjuang utk agama, bangsa dan negara, terutamanya utk. BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. miskin dan tertindas.

  Bahkan sampai Allahyarham Tun Abdul Razak dan Allahyarham Tun Dr. Ismail, mungkin diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA - disyaki DAP-PAP juga terlibat) – dan ini adalah salah satu modus operandi (MO) CIA-MI6-Mossad, dan sekutu tempatan mereka dari PENDATANG KAPIR PENGGANAS, untuk menghapuskan pejuang Kemerdekaan yang Nationalis, terutamanya pemimipin Islam! Kanser/penyakit jantung dsbnya telah dibuktikan sebagai MO utama penjajah Barat-Zionis diketuai CIA-MI6-Mossad untuk menghapuskan pejuang Islam/Bumiputera yang nationalis di “ Dunia Ketiga“ (dan sekarang terutamanya pemimpin Islam yang nasionalis) - sila lihat http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864.

  Sekarang saya syak satu lagi MO dajal - umat Islam/Melayu asyik diLANGGAR sampai mati dgn. amat KEJAM, terutamanya oleh Lori-Bas amat BUAS!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete