Wednesday, March 26, 2014

Protes Kedutaan Malaysia di Beijing angkara Hasutan Red Bean Army

Protes yang berlaku di Kedutaan Malaysia di Beijing semalam oleh ahli keluarga penumpang pesawat MH370 semalam boleh dikatakan berpunca dari gerakan2 yang dibuat oleh penyokong2 Pakatan Rakyat dalam media sosial yang disampaikan mereka menggunakan tulisan Cina.

Tindakan ini seolah-olah menghasut ahli keluarga penumpang yang berada dalam pesawat MH370 untuk menuduh kerajaan Malaysia menyembunyikan fakta sebenar daripada ahli keluarga.Salah satu page Facebook pro Pakatan yang ditulis dalam bahasa Cina sengaja memainkan gambar isu yang kononnya disorokkan kerajaan iaitu tragedi yang menimpa Altantuya dan Teoh Beng Hock.

Pemilik page ini sengaja ambil kesempatan dengan peristiwa kehilangan pesawat MH370 untuk mengaitkan dengan tragedi yang menimpa Altantuya dan Teoh Beng Hock. Tindakan mereka ni nampaknya bukan saja mengugat keamanan dan keharmonian dalam negara, malah telah menyebabkan timbul ketegangan antara rakyat dua negara (China dan Malaysia).

Apa yang berlaku sekarang dah melangkaui permainan politik. Imej negara terjejas teruk di mata dunia akibat daripada permainan kotor orang2 dari Malaysia ini sendiri. Tak mustahil hubungan diplomatik antara Malaysia dan China mungkin terjejas kerana kebiadapan makhluk2 Red Bean Army ini.

Penulis mohon Kementerian Dalam Negeri dengan kerjasama SKMM ambil tindakan segera sebelum perkara ini jadi lebih buruk lagi. Fitnah yang dibuat mereka ini dah melangkaui luar daripada Malaysia dan secara tak langsung ancam keselamatan negara. Mohon tindakan segera di ambil !

8 comments:

 1. Sebab itulah, pemimpin UMNO harus sedaq JANGAN lagi BODEK pengundi Cina! Kalau tidak, bakal hancoq Tanah Melayu ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ini dikuasai PENDATANG KAPIR! Tak guna kita, BUMIPUTERA ISLAM/Melayu terus TUNDUK-mcm-KULI pd. bangsa PENDATANG-yg- tak-sedaq diri! Umat Islam/Melayu yg. BUKAN elit., dh puas merana dgn. PENGKHIANATAN Melayu ELIT liberal, samada dlm. UMNO/PAS/PKR – hentikan MENGGADAI hak dan TANAH PUSAKA nenek moyang kami, dr. sebelum diJAJAH si KAPIR laknat British-ZIONIS lagi!

  Dan lihatlah sikap rakyat China ini – mcmlah rakyat China saja mangsa dan kita rakyat Malaysia tak bersedih lansung dgn. kehilangan MAS kita serta penumpangnya termasuk rakyat Malaysia! GERAMnya aku! Lihat di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2588678/Protests-break-families-missing-MH370-passengers.html: (inilah yg. disukai si media besar si Kapir Barat-Zionis yg. dikuasai Mossad/ZIONIS/CIA-MI6):

  The Malaysian government are murderers': Protests break out as heartbroken families of missing MH370 passengers react to their treatment at the hands of the authorities.

  Relatives of the crash victims gather outside Malaysian embassy in Beijing
  They claim they have been let down by the investigation into flight MH370
  Protesters shout 'The Malaysian government are murderers' as they try to break in to the embassy…..

  By Hugo Gye and James Rush

  25 March 2014

  Dan baik tamatkan saja penerbangan berdasarkan "code-sharing" dgn. negara luar di mana majoriti penumpang, rakyat negara itu! Tengoklah apa yg. berlaku dgn. rakyat China ni! Dahlah P. Pinang dibanjiri berpulauh ribu PATI China (di Sabah-S'wak, pun mungkin ramai!) - takut nanti dipaksa pula KDN jgn. ambil tindakan erhadap PATI ini akibat isu MAS ini!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 2. bila lagi KDN nak cari ahli2 RBA ni dan sumbat diaorang dalam penjara? Intelligence negara kiter ni lembab lar sampai boleh menggugatkan keamanan negara. kalu tak boleh keje, mintak tlg FBI...

  ReplyDelete
 3. standard jawapan dari suruhan jaya komunikasi dan multi media: kami tunggu ada laporan, baru siasat.
  menterinya kata: Malaysia mengamalkan kebebasan bersuara 1000%.....RBA kata,selagi boleh belasah....belasah...!!!! Najib pulak kena tunggu green light dari rosmah baru nak bertindak.....

  ReplyDelete
 4. Setuju dengan Anon March 26, 2014 at 1:03 PM

  KDN lembab sangat! Dah tak ada ISA ni makin menjadi2 mereka2 yang tak sayang negara ni.

  ReplyDelete
 5. Bagus atas kegagalan kerajaan mengambil tindakkan keatas RBA.

  ReplyDelete
 6. kalu dulu kita kata orang anjing,,,, tapi sekarang dah terbalik ke kita orang melayu dan pemimpin pemimpin melayu yang tahu menyalak aja....orang baling batu lari lintang pukang...pukimak la

  ReplyDelete
 7. MO RBA..
  HASUT FITNAH lepas tu diorang tutup FB . Janji MO dah dilaksanakan untuk menjahanamkan Malaysia ni. Memang Lahanat Sundal RBA ni.

  ReplyDelete
 8. Treason..take their ic back

  ReplyDelete