Tuesday, March 25, 2014

Individu Dipercayai Kakitangan Air Asia Celupar Maki & Tuduh Kerajaan Sembunyi Fakta Kehilangan MH370

Hari ni penulis ternampak gambar yang di 'share' dalam timeline seorang sahabat Facebook tentang keceluparan seorang individu yang menggunakan akaun FB dengan nama Krish Jajendira menuduh kerajaan menyembunyikan fakta mengenai kehilangan pesawat MH370 . Pelik dengan sikap sesetengah orang ni bila memandai buat andaian kononnya kerajaan sembunyikan fakta . Macam mana nak sembunyikan fakta sedangkan yang terlibat dalam operasi Search and Rescue (SAR) ni melibatkan banyak negara . Apa yang ditulis beliau benar-benar menyakitkan hati, di kala orang bertungkus lumus membuat misi pencarian, beliau dengan selamba menyalahgunakan media sosial memaki hamun usaha yang dilakukan kerajaan.


Penulis petik apa yang ditulis beliau itu disini ;

"For fuck's sake la .. is there any concrete proof that MH370 has indeed crashed ? It's not right to simply assume when you have no evidence to back up your claims !!

Supposed debris that isn't confirmed to be from the plane yet ! Show us the proof then tell us the MH370 has crashed. Till then , stop hiding facts ! It's still obvious to even a blind man that there is ton of info the gov definitely knows and isn't sharing yet"


Samada benar atau tidak kerajaan menyembunyikan maklumat berkenaan pencarian pesawat ini ia adalah bukan satu isu . Sekiranya ada maklumat yang disembunyikan mungkin ia berasaskan alasan2 yang konkrit . Contohnya seorang perompak yang ada tebusan meminta polis tidak menyebarkan kejadian rompakan itu atau tebusan akan dibunuh . Jadi patutkah polis sebarkan maklumat rompakan itu kepada umum ?

Berbalik kepada isu kehilangan MH370 , ia melibatkan pencarian terbesar dalam sejarah dunia dan banyak negara terlibat . Untuk menyembunyikan sesuatu penemuan yang besar itu terutama di waktu sekarang di mana teknologi penyebaran maklumat pesat berkembang adalah sesuatu yang mustahil . Kalau ada pun yang disembunyikan pasti akan ada kebocoran maklumat sedikit sebanyak . Tengok saja sejarah Wikileaks , sesuatu perkara yang cuba disembunyikan pada zaman sekarang adalah agak sukar dengan kewujudan internet bilamana si pemberi maklumat diberikan 'topeng' untuk merahsiakan identiti.

Apa pun tujuan sebenar artikel ni ditulis bukan lah nak berceloteh panjang lebar mengenai ketelusan kerajaan dalam menyampaikan fakta berkenaan MH370 , tetapi lebih kepada untuk memperkenalkan kepada umum individu yang sesedap hati memaki dan memperlekehkan usaha kerajaan dan negara2 lain yang terlibat dalam SAR MH370 dengan harapan mereka yang kenal individu ni boleh tolong bagi nasihat sikit.  Dalam beberapa gambar beliau , tertera tag leher yang tertera logo AirAsia . Mungkin beliau bekerja dengan syarikat penerbangan itu . Penulis tak pasti tapi nampaknya ramai yang 'speculate' di adalah pilot Air Asia . Kalau benar Tony Fernandes kena bagi nasihat sikit, kalau dibiarkan mulut akan jadi makin celupar.

9 comments:

FUCK YOU KELING PARIA BABI.. Lembu Boddoh..

Kenapa Kerajaan Nak umum semua citer.. Fuck You Balik India lah Keling Paria

The fucking pariah didn't understand English because of his twisted tongue like cow. PM never mentioned crashed. The statement only mentioned that the flight "ended" at southern part of Indian Ocean. Hello thamby, understand English????

kepada paria diatas tu balik india jaga lembu lagi bagus dari duduk cakap merapu.Kalau di india dah lama mampus kena bom,tak sedar diri asal dari mana

balik india? berambus US lah... dasar meLAYU from indon! lol

Pilot airasia yang paling bodoh didunia.buta maklumat.

Dia ni cuma first officer atau bahasa kampong co-pilot. Wey macha pergi kasi habis belajar ATPL dulu daaa dey. Cakap banyak tarak guna, lu apa kapal pun belum fly la. Lu punya ilmu belum cukup banyak lagi mau eksyen pundek.

Betul juga mamat sekor nih..kalau mamat nih kena tsunami@gempa ditelan bumi,ingat ada ker mayat mamat ini boleh jumpa atau dikenali?

stop being racist you ass clown..you think you're smart eh??..coming from the way you comment, you sound like a bumiputera but let me tell you that you are no more than a pendatang as well..cheerio..think before you speak moron

harapnya kita semua jaga bahasa dan tak keluarkan statement yang perkauman , terlalu generalized . bukan semua cina rasis, bukan semua melayu rasis dan bukan semua melayu rasis

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu