Monday, February 17, 2014

Saifuddin Nasution Kata Zaid Ibrahim 'Proksi' UMNO

Dalam PKR kita tau memang ada yang berpuak-puak , team Anwar , team Azmin , team Khalid Ibrahim dan macam2 team lagi lah . Dan kita tau antara yang menyerlah di dalam team Anwar ialah Rafizi Ramli, Tian Chuan dan Saifuddin Nasution si Mat Bulan . Dalam satu sidang media yang diadakan hari ini , 17/2/2014 , Saifuddin Nasution menuduh Zaid Ibrahim yang mahu bertanding dalam PRK Kajang sebagai proksi UMNO.


Zaid Ibrahim sebelum ini mengaku mahu bertanding di PRK Kajang atas sebab mempertahankan MB Selangor yang sedia ada iaitu Khalid Ibrahim . Boleh dikatakan PRK Kajang ni macam "battlezone for anak Ibrahim" . Kalau Zaid bertanding dan Anwar kalah maka selamatlah jawatan MB Khalid Ibrahim . Apa kena mengena pulak si Saifuddin Nasution tuduh Zaid ni proksi UMNO , patutnya kalau nak tuduh fitnah saja Zaid tu proksi si Khalid .

Penulis nampak ni semua strategi PKR untuk alih isu sebenar mengenai PRK Kajang . Isu sebenarnya PRK Kajang ni tak perlu pun diadakan sebab PKR dah menang kerusi Kajang tu, tapi di sebabkan tamak haloba kuasa individu2 tertentu , mereka ambik jalan mudah dengan menyusahkan semua orang untuk mengundi semula disamping menghabiskan wang untuk proses ini dilakukan semula. Memang nyata sekali tindakan ini dah menimbulkan ketidak puasan hati ramai pihak termasuk di kalangan PR sendiri .

Jadi untuk mengendurkan suasana tidak puas hati di kalangan mereka sendiri , maka jalan keluarnya ialah menjadikan UMNO sebagai 'punch bag' . Sekarang mereka cuba melaga-lagakan MCA dan UMNO untuk wakil BN yang akan bertanding dalam PRK Kajang . Contoh lain ialah isu Zaid Ibrahim yang bertanding ni , UMNO jugak yang salah , entah apa lagi yang akan ditimbulkan untuk memesongkan perhatian rakyat dari isu sebenar iaitu PRK Kajang ni sepatutnya tak diadakan.

1 comment:

  1. UMNO tak akan terima Zaid yang telah merosakkan banyak harta UMNO. Boleh belahlah dengan Zaid, dah kaya dengan UMNO buat tahi pula pada UMNO.

    ReplyDelete