Sunday, February 9, 2014

Rafizi kena 'ambush' di Pulau Pinang

Ceramah jelajah GST Rafizi Ramli hari ni diserbu oleh sekumpulan NGO yang meminta pemimpin muda PKR itu menyelesaikan isu perobohan rumah milik seorang ustaz, Najib bin Darus di Waterfall, Pulau Pinang. Dari maklumat yang diterima, rumah berkenaan antara saki baki rumah milik orang Melayu di kawasan itu yang akan dirobohkan MPPP pada 28 Feb ini.


Dalam ucapannya sebelum itu, Rafizi menyatakan beliau dan pimpinan PR yang lain tidak takut untuk berjumpa rakyat tidak seperti pemimpin BN. Walau bagaimanapun, selepas ucapan itu dan selesai sesi bersama media,beberapa orang wakil dari beberapa NGO bertemu dengan beliau untuk campur tangan dalam isu perobohan rumah itu.


Rafizi dilihat tergamam dan terus mendiamkan diri selepas menerima surat berkenaan. Beliau terus berjalan menuju ke kereta sebelum meminta yang datang menyerahkan surat itu untuk balik tidur. Dalam video yang dipaparkan ini juga kedengaran Rafizi mengaitkan UMNO dalam serbuan NGO berkenaan namun dibidas apabila seorang daripada mereka menafikan tuduhan Rafizi.

Pelik betul dengan jawapan dan respon yang ditunjukkan oleh Pakar Strategi PKR, kononnya mahu bersama sama rakyat selesaikan masalah, tapi bila diminta berbuat demikian sikap yang ditunjukkan seperti acuh tak acuh malah tuduh yang datang tu orang UMNO, takkanlah sekiranya bila rakyat komplen sesuatu yang tak menyebelahi PR diaorang di cop sebagai UMNO?

2 comments:

  1. asal ada masalah, mesti dikaitkan dengan umno. bila tak boleh selesai masalah je, umno tetap salah. celaka sungguh makhluk yg bapak dia berikan nama rafizi ni. semua kerana firaun politiknya b.a.b.i.

    ReplyDelete
  2. YB Bodoh, yang bodoh, penakut..

    ReplyDelete