Tuesday, February 18, 2014

Merajuk Tak Dapat Bolot & Kawal Dana Untuk Kaum India, Waythamoorthy letak jawatan?

Semasa berita Waythamoorthy mengumumkan perletakan jawatan sebagai Timbalan Menteri, sebenarnya terasa lega sikit hati penulis. Maklum lah orang ini pada satu ketika dulu pernah jadi pembuat onar dalam negara, maka tak mustahil bila dia dilantik jadi Timbalan Menteri selepas BN menang PRU-13, dia boleh jadi seperti parasit merosakkan BN dari dalam.

Waythamoorthy mendakwa kerajaan tak tunaikan janji untuk membantu kaum India, sebenarnya apa yang dikatakan oleh Waythamoorthy ini satu pembohongan yang amat besar. Sama seperti pembohongan yang beliau lakukan semasa perhimpunan HINDRAF. Dari cakap2 orang Waytha tak berpuas hati bila 'fund' yang beliau mintak tak diluluskan PM.

Macam mana PM nak luluskan 'fund' kalau segala dana dan peruntukan untuk orang India di Malaysia ni dia nak bolot? Ewah banyak cantik ??? Semua duit lu pegang, senang sikit agih2 pada lu punya kroni kot? Orang2 India yang betul2 miskin dan susah dapat tulang saja lepas habis diagihkan pada kroni?

Banyak lagi pertubuhan India lain yang minta 'fund' dari PM dan Waythamorthy dikatakan nak bolot dana2 itu. Berikut adalah artikel Rakyatnews mengenai pandangan KJ berkenaan isu perletakan jawatan Waythamoorthy.

KUALA LUMPUR 18 Feb - Bekas Timbalan Menteri di Jabatan perdana Menteri P Waythamoorthy tidak seharusnya bertindak terburu-buru untuk membolot dana komuniti India ekoran tindakan tersebut bukanlah cara kerajaan pusat bekerja.

Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaludin berkata, kerajaan sentiasa komited untuk membantu warga India namun tindakan Waythamoorthy tidak boleh diberikan toleransi.

"Kenyataannya, Waythamoorthy meminta semua bajet komuniti India diletakkan dibawah pertimbangannya. Itu bukannya cara kerajaan beroperasi.

"Waythamoorthy mahu mengawal dana, melengakaui kementerian dan agensi (kerajaan). Bila dia tidak dapat itu semua, die letak jawatan dan menyalahkan Perdana Menteri," katanya menerusi laman sosial twitternya, hari ini.

Waytha meletakkan semua jawatannya dalam kerajaan termasuk sebagai timbalan menteri kabinet dan ahli Dewan Negara berkuatkuasa 10 Feb lalu dengan mendakwa barisan Nasional (BN) tidak komited untuk membela nasib komuniti India.

Tambah Khairy, kerajaan tetap komited untuk membela nasib komuniti India sungguhpun ketiadaan Pengerusi Hindraf itu dalam barisan menteri kabinet.

"Walaupun tanpa Waythamoorthy, kerajaan tetap kominet membangunkan komuniti India dan menyelesaikan isu-isu seperti kerajaan, kemiskinan dan lain-lain.

"Waythamoorthy tidak seharusnya menyalahkan Perdana Menteri diatas kegagalannya membuat perubahan. Dia tidak memberikan kerjasama dan tidak efektif untuk membela hala tujunya," katanya lagi.

3 comments:

 1. Jangan Layan je.

  ReplyDelete
 2. siapa yg memandai2 bawak PARASIT ni dlm kerajaan?

  berlambak PARASIT yg dipilih utk KONON sbg membantu kerajaan

  lepas ni amik Ambiga utk ganti Waytha.
  utk penasihat PM, amik je Anwar Ibrahim....bg LUNYAI BN dr dlm

  Waytha letak jawatan mesti ada yg MERAUNG sbb duluuuuu "dia" yg ketagih sgt dgn puak radikal Hindraf ni.....sekarang apa jd?

  ReplyDelete
 3. Memang KURANG AJAQ si RASIS EXTREMIS Hindu! PI BERAMBOS dari TANAH MELAYU ni - dahlah kat India, umat Islam asyik diBUNUH, diPERKOSA dan di ROMPAK dalam pembunuhan beramai (GENOCIDE); juga kat M'sia ni GENG KONGSI GELAP INDIA asyik bermaharajalela dgn. GANAS!

  Nampaknya tak habis-habis kat M'sia, si EXTREMIS HINDU asyik nak TUNJUK BELANG pula kat umat Islam/Melayu termasuk pemeimpin Islam/Melayu TERCINTA kita!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete