Tuesday, February 11, 2014

Lagi Pengguna Facebook Bermaharajalela Hina Islam dan Institusi Kesultanan

Baru-baru ini dalam satu artikel yang dikeluarkan dalam Malaysia-Today bertajuk "Selangor Dukung Titah Sultan Isu Kalimah Allah" , satu komen yang berunsur penghinaan terhadap Sultan Selangor telah dikeluarkan oleh pengguna Facebook yang menggunakan ID Josephine Mary. Berikut adalah komentar yang dikeluarkan untuk penilaian anda ,
Penulis percaya akaun Josephine Mary adalah akaun palsu yang dibuat untuk mengenakan individu seperti yang tertera dalam gambar . Penulis yakin individu sebenar seperti dalam gambar kenal dengan individu yang cuba memburukkan beliau menggunakan akaun palsu Facebook di atas . Ini kerana melalui posting2 sebelum ini , jelas pengguna akaun palsu itu berniat memburukkan individu seperti tertera di dalam gambar , lihat caption posting di bawah ini.


Penulis percaya ini kerja budak sekolah yang pendek akal , tapi budak ini akan besar dan akan jadi bertambah kurang ajar . Harap jangan ada pihak terburu-buru 'belasah' individu yang ditunjukkan dalam gambar sebab dia adalah mangsa keadaan , kita patut cari individu sebenar . Jadi tindakan yang penulis sarankan ialah :- 

i. Buat laporan di balai polis
ii. Cari individu seperti yang tertera dalam gambar (dipercayai berada di Kajang)
iii. Polis soal siasat individu berkenaan samada dia kenal dengan sesiapa yang berdendam dengan dia
iv. Maklumat dah ditunjuk seperti caption di atas , orang yang memfitnah menyatakan kawan beliau ada dalam penjara di sebabkan perempuan ini.

Harap jangan dibiarkan lama2 benda2 macam ni . Makin dibiar makin besar kepala . Kalau yang ni dibiar , akan menyebabkan lebih banyak bangsat2 di luar sana jadi lebih berani . Harap disebarkan hal ini hingga menjadi viral . Posting si celaka ni jelas nak melaga-lagakan agama Islam dan Kristian yang sememangnya dah panas sekarang . Mohon di abaikan perbezaan politik dan sebarkan . 


3 comments:

  1. Facebook yang sememangnya direka oleh makluk2 UMNO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Macai macai. Sian sungguh aku tgk.....

      Delete