Tuesday, January 7, 2014

Macam mana nak PANDU negara kalau 'twitter' pun boleh terbabas ?

Kadang-kadang bila kita terlalu kerap berfikir mengenai sesuatu dalam minda , kita secara tak sengaja akan menzahirkan melalui ucapan . Sebab itu lah istilah 'tersasul' ,'melatah' tu muncul . Apa yang terbit dari perbuatan tanpa sedar itu lah terjemahan fikiran . Tak boleh nak sorok , sebab ia adalah 'refleks' , something to do with neurology. Jadi mungkin ini lah yang berlaku bila akaun twitter ETP_Roadmap , menulis "former Prime Minister, Najib Razak ... " , seolah-olah itu yang diharapkan . Kalau perkara itu tak difikirkan sangat kenapa otak memberi 'signal' pada jari untuk menaip perkataan 'former' itu ? Jadi tak hairan lah kalau ada khabar yang menyatakan memang wujud tindakan untuk sabotaj Najib dari PMO sendiri khususya PEMANDU.sumber : http://malayrights.blogspot.com/2014/01/former-prime-minister-pemandu-mahu.html

Amat memalukan Dato Sri Najib Razak dan ianya menjadi bahan ketawa seluruh dunia.

Keculasan pegawai PEMANDU dibawah Dato Sri Idris Jala yang telah mengeluarkan kenyataan bahawa YAB PM Dato Sri Najib Razak "Former Prime Minister" sememangnya satu keceluparan yang tidak sewajarnya dilakukan. Ini menjadi bahan ketawa seluruh dunia dan juga satu hal yang telah memperlekehkan YAB PM Malaysia dimata pandangan umum.

Saya melihat apa yang dikeluarkan oleh PEMANDU itu sebenarnya merupakan cakap cakap dikalangan mereka pegawai di dalam PEMANDU itu sendiri saban hari. Pernah ada pegawai PEMANDU menyatakan bahawa kepimpinan Dato Sri Najib Razak tidak akan kekal lama kerana Najib Razak akan didesak untuk berundur seperti mana yang Pak Lah Perdana Menteri terdahulu alami. Hari ini ianya menjadi kenyataan dengan status Twitter milik PEMANDU dibawah Menterinya Dato Sri Idris Jala.

Apakah PEMANDU boleh dipercayai setelah apa yang berlaku hari ini? Pada saya Dato Sri Najib Razak perlu mengambil tindakan tegas diatas keculasan Dato Sri Idris Jala dan PEMANDU. Pekara pertama yang perlu dilakukan adalah dengan memecat pegawai PEMANDU yang mengeluarkan kenyataan "Former Prime Minister".

Tindakan kedua yang perlu dilakukan oleh YAB PM adalah dengan melakukan "POST MOTERM" ke atas PEMANDU kerana ianya semakin tidak relevan dengan keadaan Malaysia hari ini. Adalah wajar untuk unit PEMANDU dibawah Dato Sri Idris Jala dimansuhkan dan tugas yang dilakukan diserahkan semula kepada Unit Perancang Ekonomi (EPU).

Saya melihat semakin meningkat gerakan untuk menjatuhkan kreabiliti YAB Perdana Menteri Dato Sri Najib Razak waktu ini dan ianya dibuktikan dengan keculasan pegawai pegawai sekeliling YAB PM itu sendiri. Omar Ong, Idris Jala, Media PMO semuanya merupakan pekara yang perlu dilakukan Post Moterm oleh YAB PM. Sabotaj dari dalam semakin menjadi jadi dan ini akan berterusan selagi YAB PM sendiri tidak mengambil tindakan drastik dalam pekara ini.

"Pegawai RTM yang menyiarkan suara sewaktu Timbalan Perdana Menteri berucap secara LIVE di PAU sudah diambil tindakan dan dipecat"

"Artis grafik RTM dipecat ekoran salah caption."

Jadi apa pula tindakan kepada mereka yang telah membuat keculasan ke atas YAB PM ini? Mereka ini wajib dipecat dan ianya perlu dilakukan seberapa segera sebelum sabotaj dari dalam bertambah parah.

- Malay Rights

1 comment:

  1. Bayaq juta-juta.....tu...... kena tambah juta-juta lagi buat makmal untuk pikir "Former PM".......

    ReplyDelete