Thursday, January 2, 2014

Kempen UBAH DAP : Mercedez Buruk Lim Guan Eng ke Model Mercedez Terbaru

Pada satu ketika , pimpinan DAP pernah mengkritik kerajaan Terengganu kerana membeli kereta Merz untuk kegunaan pemimpin2 negeri . Sekarang bila dah terkena batang hidung sendiri macam2 alasan yang diberika oleh Lim Guan Eng .




Ingat tak cerita pasal Mercedez buruk Lim Guan Eng yang kantoi parking di tempat tak boleh parking ? Punya lah macai2 DAP back-up Guan Eng siap perli kata Ketua Menteri Penang tu pakai Merz buruk yang dah berusia 18 tahun . Kemudian tak lama lepas tu plate nombor PG1 berpindah milik kepada sebuah Toyota Camry .. sebelum tu dia tibai kerajaan Negeri Terengganu beli Merz ..


Tiba2 .. kecoh plat nombor PG1 berpindah lagi ke sebuah kereta yang lebih mantap iaitu sebuah Merz yang baru . Setelah ditibai dalam media sosial Lim Guan Eng pulak kata Merz tu dapat pada harga yang murah kerana dikecualikan tax selain harga diskaun yang lebih murah . 




Timbul persoalan macam mana kereta Merz tu boleh dapat tak examption ? Siapa yang bagi tax examption ? Bawah kuasa kerajaan negeri ke atau kerajaan persekutuan tax exempation tu ? Penulis tak pasti samada terdapat klausa dalam undang2 negara yang membenarkan kereta rasmi milik pemimpin kerajaan negeri dan persekutuan dibenarkan mendapat pelepasan cukai untuk kereta yang di import ? Kalau tak ada peruntukan tu , mohon siasat sama pelepasan cukai tu disebabkan ada campur tangan pegawai2 kastam , kalau benarlah hal sebegini berlaku seolah-olah macam ada salah guna kuasa . Di samping tu ... apa faedah yang Merz dapat sehingga kereta boleh dijual pada harga diskaun yang banyak ?? Kat pemimpin negeri boleh bagi diskaun gila2 , kat rakyat hang pa cekik darah kow kow!

1 comments:

Hahaha..si tokong Lim ni dah tunjuk belang..tu pun puak2 Pas Pis Pus dok peluk sakan lagi juak2 ni.. PKR jgn cerita la langsung x leh pakai.. suke jad barua cinabeng2 DAPigs..puiiii... dasar cinabeng..mana pernah puas beb!!! Lu Fikir la Sendiri MElayu2 Islam PR oiiii...mcm haremmmmmm punyer tokong...

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu