Wednesday, December 4, 2013

UMNO Perlu Bantu Mahasiswa di Timur Tengah - Wakil Mahasiswa

Semasa artikel ni ditulis, wakil mahasiswa sedang berucap membahaskan usul, secara peribadi penulis berpendapat beliau agak gementar dalam membahaskan usul , katanya kali pertama.

Cubaan beliau untuk berucap secara bersahaja tak menjadi, tapi tak apalah .. Katanya first time , walau bagaimanapun penulis berharap supaya wakil mahasiswa menjadi lebih 'steady' untuk perhimpunan akan datang.

Lagi satu buat pengerusi, dan penonton janganlah bagi tekanan sangat pada pembahas, bila dah berada dalam tekanan . Point2 yang diucapkan tu akan jadi bercelaru.

Apa pun usul wakil mahasiswa yang belajar di Timur Tengah tu supaya lululusan Syariah dari Timur Tengah tu mungkin perlu dipertimbangkan. Student2 tu bergelut dengan masalah kewangan di luar negara itu je ceritanya.

Nak ajak student2 syariah yang kebanyakkannya cenderung pada pembangkang, eloklah UMNO bantu mereka. Jangan goreng lebih2 der, ayat tak perlu bunga2 kalau nak minta bantuan UMNO ni, kalau tak masa nak bagi bantuan pun depa akan ada macam2 'bunga' jugak.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu