Wednesday, December 18, 2013

Rafizi Kantoi Pasal Kenaikan Tol Semalam , Anwar Ibrahim 'Control Damage' Hari Ini

Kelakar bila baca tajuk Malaysian Insider hari ni , "Selangor bantah kenaikan tol menerusi saham dalam syarikat konsesi" , walhal perkara berkaitan kenaikan tol dinyatakan 2-3 hari lepas , aku tulis satu artikel berbentuk sindiran kepada kerajaan Selangor yang memegang konsesi ini kelmarin (http://bidaman.blogspot.com/2013/12/tol-kesas-sprint-tak-dinaikkan-kerajaan.html) , dan beberapa penggiat maya juga mula memainkan isu ini .

Kemuncaknya apabila Rafizi Ramli 'strategis' Pakatan Rakyat semalam dalam laman Facebook beliau memecahkan tembelang dan sifat hipokrit mereka sendiri apabila membuat kenyataan KESAS untung 121%,  bagusla untung...tapi Rafizi tak tahu kah dalam saham KESAS tu PKNS ada 30% share ? PKNS tu anak syarikat kerajaan negeri Selangor yg diperintah PR.



Mungkin dah tersedar dengan kesilapan ni , maka Anwar selaku punaisihat PKR membuat kenyataan "control damage" kononnya nak bantah kenaikkan tol yang mana syarikat kerajaan negeri ada pegangan saham ? Kenapa hal ini tidak dinyatakan semasa di awal pengumuman kenaikan tol dulu ? Malah pemimpin PR seperti Rafizi terus menghentam tanpa menyedari ada juga saham milik kerajaan negeri Selangor dalam beberapa konsesi tol. 

Dari petikan Malaysian Insider ;

"Pakatan Rakyat melalui kerajaan negeri Selangor akan menolak cadangan kenaikan kadar tol melalui saham yang dimilikinya dalam tiga syarikat konsesi lebuh raya, kata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kerajaan negeri Selangor memiliki 30% saham dalam Lebuhraya Kesas melalui PKNS manakala 20% dalam Lebuhraya Sprint serta Lebuhraya Damansara-Pucong (LDP) melalui Kumpulan Perangsang."

3 comments:

Anwar mmg pakar damage control dan diversion...

Aku gerenti toll akan naik juga... benda ni panas smigu dua jee... lepas ada isu lai rakyat akan lopaa...

Nuarr bukan x tau... org mlayu ni bodo...

Sama mcm kes video blue dia.... kes liwat... dia nafi dulu... lpas tu anak branak dia akan kata papa ada bersama kami...

Utk damage control....

Bila tungu sampai habis bicara.... papa bersama kami x keluor pon...

Yg keluor anwar kompom meliwat dan enjutt amoii...

Sama la dlm.kes toll ni.... gerenti toll kesas akan naik juga...

Lepas tu anwar akan cari helah lai utk sedapkan halwa tinga penjilat batang dia....

Lamm poket wa la nuarr ni...

Abg otai
Persada subang

Laaa sekali kene batang idung sendiri balik...ludah ke langit jatuh setepek atas.......... Muke director ahmad nisfu..."Arghh aku tak ada kene mengena dalam ini wayang gambar..... " hahaha..kantoi2...

Jual jer lebuhraya-lebuhraya pada kerajaan negeri yang berminat misalnya tol Jambatan Pulau Pinang jual pada kerajaan Pulau Pinang. Lepas tu kerajaan negeri perlu buat keputusan samada hendak mansuhkan tol itu atau tidak.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu