Wednesday, December 11, 2013

Macam Biasa... Kes Rayuan Liwat 2 Ditangguhkan

Seperti yang dijangka , rayuan kes liwat 2 ditangguh lagi , itu lah Anwar Ibrahim pasti ada saja cara yang difikirkan untuk tangguh kes liwat , entah untuk rayuan ni berapa tahun pulak akan ditangguh. Dari petikan artikel portal Rakyatnews.my ;



"Panel tiga hakim yang terdiri daripada Datuk Aziah  Ali, Datuk Rohana Yusof dan Datuk Haji Mohd Zawawi Salleh membenarkan penangguhan tersebut berikutan  peguam Karpal Singh dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) kerana mengalami masalah paru paru."

artikel penuh di sini

Dalam satu artikel yang dipetik dari Malaysiakini pula , team2 peguam Anwar nampaknya sedang berusaha keras nak menyingkirkan peguam Datuk Shafee Abdullah . Cerita2 mengenai Shafee dibangkitkan menggunakan kenyataan bekas pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahim . Walau bagaimanapun, Shafee dalam kenyataan media beliau pagi tadi memberikan respon bahawa kenyataan Datuk Mat Zain Ibrahim tu adalah berat sebelah atau 'bias' dan beliau akan mendedahkan hubung kait Mat Zain dengan Anwar Ibrahim .

Nampaknya Anwar cuba berpakat dengan individu2 tertentu supaya buat penceritaan yang memberi kelebihan pada beliau . Tak pa lah kita tunggu apa nak didedahkan Shafee... orang tu begitu bersemangat batalkan percutian semata-mata nak attend kes ni. Sekali ditangguhkan lagi laa...

1 comments:

just wait and see...cakap banyak tak leh masih dalam mahkamah

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu