Friday, December 27, 2013

Kerajaan PR Selangor 'Cuci Tangan' Bila Jual 16.9% Saham Kumpulan Peransang dalam Taliworks

Berikut adalah timeline FB dari sifu Fuad Omar tentang macam mana hipokritnya kerajaan PKR Selangor , disebabkan tak nak dikaitkan dengan kepentingan yang depa pegang dalam konsesi tol , depa jual 'share' untuk cuci tangan bila ada kenaikan tol . Maksudnya lain kali kalau tol naik depa boleh tunding jari kat kerajaan pusat sebab depa dah takdak kepentingan dalam konsesi .


Patut lah laporan audit nampak cantik je , kononnya ada 'reserve' itu dan ini , rupanya ini kerja depa . Jual itu dan ini untuk dapat sumber kewangan , lepas tu naikkan gaji ADUN berkali-kali ganda. Apa komen Rafizi ? Apa yang kerajaan Selangor buat ni bukan penjualan 'aset' ke ? Hari tu bukan main lagi kecoh satu Malaysia konon kerajaan jual aset negara. Dia punya 'spin' macam kerajaan dah jual aset negara ni kat orang luar.

Kumpulan Perangsang Selangor Bhd (KPS) has disposed of a 16.92% stake in Taliworks Corporation Bhd for RM66.479mil.

KPS said on Wednesday the 73.86 million shares were disposed of at 90 sen a share.

http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/10/09/Kumpulan-Perangsang-sells-Taliworks-stake.aspx

Budak nangoi Rafizi tu kata Kerajaan Pusat jual "security" ........ ni yg Kerajaan Pakatoon Selangor buat menatang apa........jual kepentingan dlm Taliworks yg menguasai Grand Saga.....saham Kerajaan Negeri dlm Taliworks diperolehi semasa BN lagi semasa Carpet International (State GLC masa tu) di structure semula dgn bantuan LGB dan dinamakan semula sbg Taliworks..

And this what they did, instead taking control of Taliworks which owns the majority share in Grand Saga from LGB or other shareholders, hence relief the rakyat from paying the toll (KL-Kajang) as they has been drumming all this while (thru majority share ownership....minority mana ada kuasa, Anwar mmg kaki kelentong), they disposed KPS shares and makes money out of it 

0 comments:

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu