Wednesday, December 4, 2013

Kakitangan Kerajaan, Tolonglah Ubah Perangai !

Penulis sedar bukan semua kakitangan kerajaan berperangai bangsat seperti yang ditunjukkan dalam aduan di bawah ni. Cuma yang berkesempatan baca artikel ni mohon tunjukkan pada kawan2 perangai tak semengah nurse dan driver ambulans  di Hospital Serting Negeri Sembilan.

Nasihat aku jugak, untuk pesakit2 atau waris2 pesakit jangan takut untuk sound balik bila nurse2 yang bersikap sarkastik seperti menyindir atau menengking anda. LAWAN BALIK DAN JATUHKAN AIR MUKA DIA ORANG KAW KAW PUNYA! Kalau boleh rakam lagi bagus, masuk dalam youtube semua orang boleh tengok perangai macam sial tu.

Gambar di bawah aku ambil dari Facebook, dah tersebar luas, siap ada mention nama lagi . Jadi pada kakitangan2 awam yang lain yg cuba nak berlagak, menengking hati2 lah anda. Bukan aku tak tau ada sesetengah yang kerja di jabatan2 kerajaan ni macam makan gaji buta, masa berurusan dengan pelanggan pun sempat bersembang, mengumpat , bergossip akibatnya kerja lambat dan barisan org menunggu jadi panjang jela.

Jangan nak nafi kan lah takde benda2 macam ni, aku dah nampak dgn biji mata sendiri. Tapi bila tang minta naik gaji/bonus bukan main lagi.

2 comments:

apa tindakan pehak atasan.....????? paling paling pun kena transfer jer......esok bila dah sejuk, buat hal lagi kat tempat baru.....

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu