Monday, December 30, 2013

Buat Chegubard , Lain Kali Jangan Cuba Kurang Ajar di Tempat Orang

Dari sahabat blogger Sarawak , dikhabarkan seorang pemimpin PR dari Semenanjung cuba membawa budaya demonstrasi ke negeri itu . Mungkin pemimpin PR tu belum cukup kenal dengan semangat yang ada dalam diri penduduk2 bumiputera Sarawak dari kalangan orang Iban, Melayu , Melanau dan lain2 .


Dikalangan mereka , ramai yang menjadi ahli Parti Pesaka Bumiputera Bersatu , semangat juang dan cintakan bumi Sarawak tak boleh dinafikan lagi dan mereka bangga dengan susur galur keturunan mereka . Bila ada anasir2 dari luar cuba buat kacau, tambah2 nak bersikap kurang ajar dengan pemimpin mereka maka bersiaplah dengan segala kemungkinan .

Ceritanya Chegubard datang ke Sarawak , tujuannya nak mengepalai demonstrasi di depan rumah Ketua Menteri . Penulis tak pasti dari mana sumber ini diperoleh dari rakan blogger UnReportedNews , tetapi sekiranya benar , perancangan Chegubard ni nampaknya menemui jalan buntu . Lu cuba 'gangster' di tempat orang , ertinya lu silap besar !

Dari petikan blog UnReportedNews ;

Chegu Bard atau yang nama sebenarnya Badrul Hisyam Shahrin, aktivis Malaysia dan ahli Parti Keadilan Rakyat memang lelaki yang dayus, bacul dan tidak mempunyai telur.

Sehingga jam 6 petang ini, beliau yang di uar-uarkan ke Sarawak dan mengepalai demonstrasi yang dirancang diadakan di hadapan kediaman Ketua Menteri Sarawak pada jam 2.30 petang hari ini tidak berani menunjukkan mukanya, sedangkan beliau sememang sudah tiba di Sarawak!

Hampir 200 wakil-wakil pemuda dan penyokong PBB dari seluruh pelusuk Sarawak pimpinan Dato Idris Buang telah "menziarahi" kawasan hadapan rumah Ketua Menteri namun kelibat makhluk yang begitu "dirindui" oleh anak-anak muda Sarawak khususnya kumpulan yang ada petang tadi tidak muncul tiba.

Bahkan kawasan tersebut telah dikawal rapi oleh pihak Berkuasa yang bertugas.

Apa-apapun, Chegu Bard mesti berfikir dua kali selepas ini jika nak mencabar anakmuda di Sarawak ini kerana sesungguhnya kami hanya takut kepada Tuhan, akur kepada undang-undang, taat setia kepada pemimpin namun tidak sama sekali gentar dengan manusia, apatah lagi kepada makhluk kerdil seperti dirinya!

Tahniah anak muda Sarawak kerana ketegasan dan kesepaduan anda semua !

2 comments:

  1. UMNO nak masuk sarawak pun kami tentang..ini kan pula macai anwar

    ReplyDelete