Monday, December 9, 2013

40,000 Mat Bangla Merusuh di Singapore?

Tajuk saja nak buat gempaq bukan betul pun. Tapi memang ada kaitan dengan bangla ler. Dari laporan dan berita yang disiarkan media Singapore diberitakan kejadian rusuhan yang berlaku di Little India disebabkan sorang Mat Bangla dilanggar kenderaan.

Entah apa kejadian lebih detail aku pun tak pasti sampai menyebabkan 2 kenderaan dibakar dan kereta polis diterbalikkan. Dari komen2 pembaca2 portal online media Singapore dikatakan 5 orang terbunuh! Biar betul hanya disebabkan sorang Mat Bangla? Tapi aku suspect ada perkara yang menyebabkan perkara ni berlaku.

Kejadian pulak di Little India. Mungkin ada perkataan2 yang menyentuh sensitiviti dikeluarkan hingga menyebabkan mereka yang berada di Little India tu naik angin. Keadian dikatakan berlaku dalam pukul 9:30 malam tadi. Jangan pulak puak2 Pakatan tuduh kerajaan sorok '40,000' Bangla ni di Singapore.

1 comments:

Damn Singapork government.. too racist like those DAPigs in Penang.. shame on them laa DAP-PAP ruling like dictator.. now Indian will teach u!!

Since they like to spy Malaysia.. intip sana sini.. flying their fighters jet into Malaysia air space.. now this Singapork Chinese Chauvinist Govt will get damaged by outsiders.. hopefully more riots will coming soon to them!! ask their 'brother' in Penang-DAP Lim Sial and Lim Engok see this tragedy!!
Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2013/12/video-rusuhan-di-little-india-singapura.html#7GkF74kvSflqAR5z.99

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu