Thursday, November 7, 2013

Akaun Facebook Kena 'Hack' Tiket untuk Hina Islam ?

Kes mengihina agama Islam nampaknya makin menjadi-jadi kebelakangan ni . Dengan adanya media sosial, ramai yang nampaknya makin lantang memperlekehkan sensitiviti dalam Islam . Kalau dulu jarang kita dengar hal-hal macam ni, tapi bila dah ada Facebook kelancangan mulut seseorang individu tu boleh menjadi viral. Beberapa bulan lepas kita dikejutkan dengan kes pasangan blogger lucah Alvin dan Vivian yang membuat posting 'berbuka puasa' dengan bah kut teh , terbaru seorang remaja Cina dalam ruangan komen FB mengeluarkan perkataan-perkataan yang boleh dianggap menghina Islam. 


Lepas tu ada juga yang berani letakkan profil Facebook yang serupa . Penulis sendiri pernah menerima 'private message' dari seorang penyokong PR yang terang-terang memperlekehkan . Kita tahu kebanyakkan daripada mereka ini menggunakan ID Facebook yang palsu , jadi mereka berani buat perkara macam . Apa yang dilakukan semata-mata mahu membuat provokasi kepada orang Islam . 
Penulis percaya beberapa individu yang didedahkan seperti dua gambar terakhir di atas mungkin dah terima padahnya . Individu yang bernama Gopinath Jayaratnam ni pulak khabarnya rumah telah diserang dan di ada buat kenyataan di laman Facebook bahawa akaun Facebook beliau dah kena 'hack' , itu lah penafian yang selalu dibuat . Kena 'hack' . Dan untuk kes terbaru anak Cina bernama Alex Tan pulak mungkin penafian yang sama akan dibuat bila dah kena cekup, akaun FB kena 'hack' . Berikut adalah 'printscreen' penulis dengan seorang individu yang cuba memprovokasi dengan menghina Islam . Nilaikan lah dendam yang puak-puak ni ada pada orang Melayu dan agama Islam . 
4 comments:

 1. salam ..tp bukan ke boleh check ip dr mana dia login ..kalu dah ip dr tmpt yg sama ..alasan tu boleh pakai ke...

  ReplyDelete
 2. BANGSATnya si KAPIR-KAPIR DAJAL mcm. PELAHAP-KANGKANG-BABI ni! MUSUH ISLAM/MELAYU kalau buat GERTAKAN mcm. ni kat NEGARA ISLAM lain, cthnya kat Arab Saudi atau Pakistan, mungkin terus DIPANCUNG atau DICINCANG! Kat Malaysia saja berani, dasar si KAPIR PENAKUT!

  KDN tolong siasat - kerana mereka ini disyaki GENG KONGSI GELAP Cina/India; nak MENGGERTAK umat Islam/Melayu!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  ReplyDelete
 3. Biarkanlah , Islam dan Melayu dihina tidak mengapa , semangat 1 Malaysia.

  ReplyDelete
 4. Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan
  suara.tv

  ReplyDelete