Tuesday, September 17, 2013

'Shit Inside His Box' , Blogger Syed Akhbar Ali Tolong Cermin Diri



Seperti yang dijangkakan Plan Pemerkasaan Ekonomi Bumiputera mendapat maklum balas yang sangat negatif terutama dari kaum Cina dan India , termasuklah dari sayap-sayap parti komponen dari Barisan Nasional sendiri . Mereka seolah-olah cuba memberikan tekanan kepada Najib untuk menarik semula plan dan rancangan2 yang telah diusahakan untuk pembangunan Melayu dan Bumiputera yang telah memenangkan kerajaan Barisan Nasional .
Penulis amat berharap Najib tidak merasa lemah dengan desakan-desakan yang dibuat oleh kumpulan-kumpulan ini kerana PM harus sedar beliau sekarang mempunyai sokongan yang tak berbelah bahagi dari orang-orang Melayu . Penulis juga berasa kesal dengan salakan beberapa ekor 'anjing politik' yang merasakan diri mereka bijak pandai dengan memperlekehkan apa yang cuba dibuat oleh Najib.

Kalau dulu mereka menghentam Najib kononnya tidak peka kepada kehendak Melayu dan Bumiputera tetapi bila dilaksanakan pula mereka 'spin' dengan mengatakan Najib ada agenda yang lain . Samada Najib ada agenda atau tidak , beliau telah melakukan apa yang patut dilakukan iaitu membantu orang Melayu dan Bumiputera yang telah mengekalkan Barisan Nasional sebagai sebuah kerajaan pada hari ini .

Penulis lihat ada seorang blogger yang kerap menulis artikel dalam Bahasa Inggeris iaitu Syed Outside The Box , atau nama sebenarnya Syed Akhbar Ali yang cukup konsisten menghentam Najib sebelum ini kononnya PM tidak melakukan tugas beliau dengan baik dan sebagainya , tapi bila PM buat sesuatu untuk membantu orang-orang Melayu pula, Syed Akhbar Ali 'spin' pulak dalam artikel beliau . Dah lama penulis baca artikel Syed Akbar Ali ni . Dia rasa orang lain bodoh dan dia sendiri pandai. Kononnya bila tulis artikel dalam Bahasa Inggeris , IQ boleh jadi tinggi ...

Untuk pengetahuan semua , Syed Akbar Ali ialah Presiden Bloghous . Maklumat ini penulis dapat dari satu artikel dari MyKMU . http://www.mykmu.net/?p=34246 . Dalam artikel MyKMU itu beberapa point penting yang diutarakan iaitu ;

1. Apabila Bloghouse bertukar pemimpin dimana Syed Akbar Ali dilantik menjadi Presiden , BlogHouse tidak lagi berfungsi seperti mana yang sepatutnya..

2. Tidak ada seminar, tidak ada aktiviti, jauh lagi nak menjaga kebajikan para blogger yang menjadi antara teras utama penubuhan BlogHouse dulu.  Malah blog BlogHouse pun kali terakhir dikemaskini pada Julai 2011!!

3. Kalau blog sendiri pun liat untuk dikemas kini, jangan pelik kenapa bila ada blogger yang ditimpa kecelakaan jalan raya, rumah dipecah masuk, keputusan wang dan sebagainya, wakil dan Presiden BlogHouse tidak ada disitu untuk membantu mereka.

4. Jauh dari menjadi payung kepada blogger-blogger di Malaysia, BlogHouse terpalit dengan pelbagai pergolakan politik dalaman yang membosankan dan tidak menguntungkan mana-mana pihak sejak Syed Akhbar menjadi Presiden.

5. Diakhirnya, siapakah yang menjadi mangsa, para blogger yang sepatutnya mendapat manfaat dari matlamat penubuhan BlogHouse dulu. Sedangkan di luar, Syed Akhbar bukan main lagi menonjolkan dirinya sebagai seorang yang pintar dan serba serbi sempurna dalam semua keadaan (Professor Serba Tau).

6. Dia juga bebas mengkritik semua orang termasuk penasihat Perdana Menteri sebagai tidak mempunyai fungsi, sedangkan dia sendiri sejak dilantik kerajaan sebagai panel Penasihat SPRM bagi mewakili blogger, tidak berupaya mengubah persepsi negatif masyarakat terhadap Suruhanjaya tersebut sehingga sekarang.

7. Nak kata tidak ada peruntukan, tahukah kita bahawa BlogHouse menerima sumbangan/tajaan dari kerajaan dan pihak swasta melebihi RM 1 juta untuk menjalankan operasinya? Kemana semua wang tersebut pergi dan kenapa ia tidak dibelanjakan untuk tujuan yang menjadi asas kepada penubuhan BlogHouse?

Dari 'point-point' di atas pembaca-pembaca semua kena tahu , Syed Akhbar Ali ni pun antara golongan-golongan yang mengketedarah duit dari kerajaan, dilantik menjadi panel SPRM dan entah apa lagi kepentingan yang dia dapat kita tak tahu . Entah apa yang dia buat dari peruntukan untuk Bloghouse yang dia dapat tu .

Apa yang kita nampak dia ni jenis manusia yang kuat kata orang lain salah tapi tak cermin diri sendiri terlebih dahulu . Bagi yang menyokong Syed Akhbar Ali pulak , anda harus tanya pada diri sendiri adakah 'blogger' perasan intelek Syed Akhbar Ali ni jenis 'walk the talk' . Dia dok sibuk kata orang lain tak buat itu ini , dia sendiri untuk tugas yang diamanahkan ada buat ke ?

P/S :- Dalam satu artikel Syed Akbar Ali dia mengutuk orang-orang dalam kerajaan tak tahu apa tu CMM, CNC , EDM dan macam-macam lagi teknologi terkini. Aku nak tau dia pi tanya ka setiap sorang governemnt officer tu ?? Ni bhaii ... kalau setakat sebut benda CMM, CNC dan EDM buatkan diri ko nampak intelek , aku kata pegi mamposss lah , benda2 tu aku dah belajar since my undergraduate year lagi, even the programming , bukan setakat sebut je bhaii oiii .

13 comments:

Eh aku nak tambah... itu si din tuttle aka ninja tuttle pun sama tau. dia ni duk kutuk najib dengan kerajaan macamlah dia tu serba tau. kalo pon tau berikanlah kewajarannya dalam mengolah pelan kerajaan dengan idea2 yang bernas. hari tu kan, si din penyu katakan... yang outside the box yang dia suka baca dan ambik point point dia tu tau... angkat lagi si syed professor serba tau tu hahahaha inilah melayu, apabila najib tak bagi kutuk cina, bila dah dibagi kutuk lagi najib. ya Allah insaf tuan tuan.

Najib bagi selepas di kutuk? Kalau tak ada sapa tegur ada ka dia bagi?

haha

anjing najib ke lu nih?!

janganlah jadi bodoh!

Bro awak ni penasihat di PMO ke? Nampak sangat lah.

Hari ini SPRM tangkap bekas pegawai Shahrizat sabit tuduhan rasuah. Malulah PM baru lantik Shahrizat 'penasihat status menteri'. Apa ke jadah bro? Ini sudah dua kali. Dulu pasal kes lembu si suami. Skrg pula kes pasal kereta mewah pegawai dia. Apa ke jadah?

Kalau Syed Shit Box tu dapat RM1 Juta dari PM pasal apa pula dia nak kutuk PM? Tak konsisten lah. Kalau aku dapat RM1 Juta, aku terus cium buntut PM. Kalau aku dapat lebih sikit aku rela cium RM sekali. Tapi kena betul lebih lah duit dia.

Zaman skrg bukan susah nak tuduh UMNO bodoh. UMNO mmg pun bodoh bro. PRU tinggal 133 kerusi. PRU14 UMNO jadi pembangkang.

Jadi kau tahu lah amende tu CMM, CNC , EDM. Jadi betullah kau pun belajar university. Betullah kau kerja penasihat kat PMO. Buat lah kerja. Jgn buang masa tulis Blog. Tak ada kerja lain ke?

boleh aku simbah minyak dalam api? aku x kisah psl hal2 luar yg dua org tu buat, aku baca blog & buat perbandingan dgn situasi semasa...mmg c PM & konco2nya memualkan..malah nak dgr 1XXXX dah nak muntah..sori la. and pasal2 shortform2 tu pun korang nak gaduh2? alahai...byk benda lain lg yg patut korang gaduhkan...yg mengkritik & d kritik 2x5 ja...blogger2 online byk kaki bodek..dan saya mmg menyampah tahap chin peng bila ada proses pembodekan berlaku....Heh! mcm ni ko pi kat Najib kata byk orang Malaysia terutama yg berbangsa melayu, beragama islam dah menyampah sangat dgn dia...jgn perasan sangat..baik turun la dgn cara terhormat...maafkan saya zahir dan bathin (cuma satu pesanan..jgn hina2 org lain dgn nama2 yg hina.. nnti kna diri sendiri..& sepandai2 ko dalam bidang IT ada lagi terlebih pandai...ingat tu ya nak....)

Saya pun nak kutuk Najib haramjadah. Dia PM bongok. Kutukan saya ini tidak ada kena mengena dengan Outsidethebox. Harap maklum.

Golongan Melayu/Islam LIBERAL, yg. pikiaq mereka tu 'intelektual' (pala-hotak mereka - kalau makan SAMBAL BELACAN KAMPUNG aku, pasti TUMBANG 'intelektual mereka!)dah cukup MEROSAKKAN perjuangan amat BERANI Islam/Melayu, terutamanya lawan MUSUH-MUSUH Islam/Melayu dari puak Satanisme Kristian Zionis DAPSYAITAN/PKR!

Skrg. makin galak si PENGKHIANAT Islam/Melayu LIBERAL dlm. UMNO, nak menguasai UMNO! Golongan LIBERAL Islam/Melayu memang PENJAHANAM agama, bangsa dan negara. Kerana mereka sudah TAKSUB dgn "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si Barat-Zionis! Kononnya falsafah dan undang-undang Barat-Zionis yang 'terbaik' (pala hotak si KAPIR SATANIS Barat-Zionis PENIPU ini!), di mana wang, kebebasan seks termasuk homoseksual/pelacuran/pornografi/kehamilan luar nikah (termasuk kanak-kanak), dadah, alkohol dan perjudian – yg. akan terus MENJAHANAMKan akhlak dan akidah umat Islam/Melayu! Bakal kita jadi Bumiputera Islam MEREMPAT Palestin/Singapura!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Saya sokong pendapat Outsyed Thd Box 100%. Najib patut dikutuk kerana gagal membela nasib orang Melayu. Najib perlu diganti dengan secepat mungkin kerana beliau bukanlah leader yang credible. Najib ni lembik dan ikutkata isterinya Rosmah dan con-sultans serta punahsihat seperti Cina babi Omar Ong.

Setuju dengan Alang pelikat. Bukan semua pendapat Syed tak boleh pakai. Geng kita juga nak bergaduh buat apa ?

Persetankan semua pihak yg kritik plan pemerkasaan ekonomi bumiputra... kerna mereka mmg setan... PM telah berusaha melaksanakan tgjawab nya yg sepatutnya dari dulu lagi dilaksanakan... PM tolong jangan buang billion Wang kpd pihak yg tidak mengenang budi...

You are a treacherous traitor to your own kind!! Fuck you Syed! Who the bloody hell you think you are? Condemning others failure on account of your own failure as the Chairman Presiden Bloghous? In connection to show off of your own superior ideas and concept? Shit you in the box! What contribution have you done to alleviate the country problems? Compared to what has Najib done for his own race? Stop fooling your senile mind deceptive propaganda against Najib. Look at the ingrate immigrant comments flooding here because of your aura host despicable posting luring them with negative slurring against the Premier, shame on you!


PS:I comment this on Syed Shit http://www.blogger.com/comment.g?blogID=6837597152027639367&postID=2741172759453066332

Unfortunately my comment were blocked by him, you called that freedom of speech? Democracy? That blundering shit needed to be scold off! Retarded brain rebooting!

and my comments were blocked here!

tuihhhh!

low class dimwit blogger!

Your quality of writing does not deserve any space. Just write to yourself.

Post a Comment

Link Blogger Penang / Kedah / Perlis

Link Blogger Pahang / Kelantan / Terengganu