Tuesday, September 10, 2013

Komen di Malaysiakini : 'Kalimah Allah boleh timbulkan kekeliruan agama'

Dalam isu ni , bagi aku orang Melayu Islam yang beria - ia mahu benarkan Kristian gunakan perkataan Allah dalam apa2 saja sebaran kepada penganut2 mereka adalah pengkhianat Islam . orang Islam tahu apa hukuman yang patut dikenakan pada pengkhianat Islam , pengkhianat dalam konteks ni adalah mereka yang menjual Islam , kalau dilihat dalam artikel Malaysiakini , beberapa ekor komentor yang bukan beragama Islam dilihat cuba memperbodoh dan memperkotak katikan orang2 Islam yang bantah Allah digunakan oleh Kristian . Si Melayu penjual agama bersama-sama berpakat dengan orang-orang bukan Islam yang kurang ajar ni menyindir dan memperolokkan tindakan kita mempertahankan kalimah Allah . Aku pelik mereka sangat konsisten menggunakan hujah bahawa Allah tu perkataan Arab dan tak salah diguna oleh orang Kristian di sini . Masalah nya banyak lagi perkataan-perkataan Arab yang lain tak digunakan dalam sebaran2 kristian di Malaysia ni . Dalam ceramah orang2 kristian di semenanjung mereka guna bahasa Melayu atau English ?? Come on lah ramai orang Kristian di Semenanjung ni orang Cina dan India dan tersangatlah 'awkward' bila buat ceramah agama kristian dalam bahasa Melayu sedangkan mereka sesama sendiri pun lebih gemar cakap bahasa Inggeris , lagi satu bila ceramah agama kristian diberikan dalam bahasa Inggeris , diaorang nak selitkan perkataan Allah tu dalam teks berbahasa Inggeris tu ? Memang cukup licik , tapi orang2 Islam nampak perkara ni tak betul kecuali bagi orang2 Islam yang menjual agama tadi !

2 comments:

 1. JAKIM/JAWI dan Mahkamah Syariah harus lawan HABIS-HABISAN, loyar-loyar/NGO-NGO SAMPAH DAPBANGKAI/PKR (dan sekutu mereka dari si KAPIR-PALING-GANAS, Barat-Israel), yg. asyik menyerang Islam/umatnya, demi menjatuhkan Tanah Melayu ini sbg. NEGARA ISLAM!
  Dan mana-mana PENGKHIANAT Islam/Melayu memang patut BERAMBUS - pi hidup kat negara Kristian-Yahudi Barat!

  Si guan eng-HARAM-JADAH buat pengumuman DAJALnya waktu "Christmas Eve" - ini sengaja dan amat dirancang dgn. halus dan berniat amat jahat, kerana waktu itulah kelahiran Jesus pd. kaum Kristian. Jadi, waktu pengumuman DAJAL DAPBANGKAI nak MENGKRISTIANkan Kalimah Allah SWT, disyaki bukan shj. utk MENGHINA Allah SWT kita, tetapi juga Islam/umatnya secara keseluruhan, di samping mengumumkan Tanah Melayu sbg. negara Kristian-Yahudi puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR! Juga, si DAPBANGKAI ini disyaki nak menghasut semua kaum Kristian, termasuk Bumiputera Kristian Sabah/S'wak, utk. membenci Islam/umatnya, terutamanya kaum Melayu/UMNO, dan cuba MENGKRISTIANkan seramai mungkin Islam/Melayu dan Bumiputera lain, terutamnya di Sabah/S’wak.

  Sepatutnya, undang-undang yg. berasaskan "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si hipokrit Barat-Zionis (yg. sekutu kuat si DAPBANGKAI/PKR), tidak harus dibenarkan MEMIJAK/MENGGERTAK/MENGHINA/MENGUASAI Islam/umatnya, bila berkaitan dgn. hal-ehwal Islam. Bayangkanlah, kalau si DAPBANGKAI boleh sampai mencabar nak MENGKRISTIANKAN Allah SWT kita, tidak mustahil masjid dan al-Quran kita mahu diKAPIRKan, contohnya, JENAYAH SYARIAH ke atas surau di Johor dan si loyar-kurang-ajaq Bukan Islam nak jadi peguam Syariah, baru-baru ini! Juga mungkin segala jenis perangai-mcm-HAIWAN BUAS, terutamanya seks bebas, pornografi dan minum arak, akan `dihalalkan` di TANAH MELAYU ISLAM ini, yg. akan MENYONSANGKAN akidah anak-anak muda Islam/Melayu. Di Barat, cthnya. di Jerman, sebelum baru-baru ini, MEROGOL binatang terutamanya ANJING; adalah sah dari segi undang-undang Barat-Zionis –LAKNAT! Kegiatan seks Bisexual, dgn. lelaki mahupun wanita, dgn. amat rakus, jgn cakaplah, terutamanya di Peranchis – yg. ganjilnya, ramai si suami berahsia pula dgn. isteri/teman wanita malang mereka!

  Sedangkan juga, rejim-rejim KRISTIAN-YAHUDI Barat-Israel, sedang membunuh umat Islam sesuka hati spt di Palestin, Iraq, Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, Mali, Yemen, Sudan, Nigeria, Lebanon dan selatan Thailand/Filipina, dan kemudian akan ke Iran dll, termasuk Malaysia ini contohnya bermula dengan Sabah baru-baru ini. Bahkan pengganas TALEBAN dan AL-QAEDA adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam, membunuh umatnya terutamanya yg. nasionalis, bertujuan utama untuk melaksanakan PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas; lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013 (lepas itu si Barat-Israel BERPURA kononnya asyik diserang al-Qaeda/Taleban; sebenarnya diserang pejuang Kemerdekaan Islam yg. sebenar)!

  Maka, Dunia Islam/Dunia Ketiga JANGANlah tunduk lagi kpd. ancaman DAPBANGKAI/PKR (dan sekutu mereka dr. PAP-Barat-Israel) dgn undang-undang berasaskan "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si KAPIAQ GANAS -Zionis (kononnya "universal human rights" - PENIPU betul), salah satu SENJATA plg. DAJAL mereka utk. MENJAJAH Dunia Islam/umatnya dan seluruh Dunia Ketiga!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete
 2. 'keling karam' telah di halang penggunaannya kerana ada pihak berasa sensitif.

  'allah itu majmuk' meskipun sensitif tetapi tidak perlu dihalang?

  ReplyDelete