Monday, September 16, 2013

Chin Peng Akhirnya 'Tewas' di Hospital Bangkok Pada Usia 90 tahun

Ketua Parti Komunis Malaya (PKM) akhirnya menghembuskan nafasnya yang terakhir di Bangkok. Berita ini diperoleh dari portal online Bangkok Post. Menurut laporan itu, Ching Peng meninggal dunia pada usia 90 tahun di Hospital Bangkok. Maka dengan ini, terkuburlah harapan bekas pemimpin PKM itu untuk disemadikan di Tanah Melayu , tempat kelahiran beliau.

Mungkin juga Chin Peng sempat mendapat tahu berita Pemerkasaan Ekonomi Melayu dan Bumiputera oleh PM, DS Najib, menjadikan sisa-sisa riwayat beliau yang terakhir lebih 'bermakna'.

Mungkin selepas ini ada rayuan terutama dari pemimpin parti politik pembangkang supaya kerajaan membenarkan jasad Chin Peng disemadikan di Malaysia. Berita ini sedikit sebanyak mungkin memberi kesan kepada mangsa-mangsa kekejaman komunis pada satu ketika dahulu.

Penulis pernah mendengar cerita dari salah seorang saksi mengatakan komunis bertindak kejam ke atas sesiapa sahaja yang disyaki tali barut Jepun, selepas Jepun menyerah diri selepas Perang Dunia Ke-2 . Saksi itu menceritakan pada penulis bagaimana sahabat beliau disiksa oleh komunis dengan kejam hanya kerana disyaki tali barut.

Mangsa seorang yang berbangsa Melayu ditembak dan mayatnya dihina dengan diseret dan dibiarkan di dalam kandang babi. Itu cerita yang kita tahu, banyak lagi kekejaman2 yang tidak kita tahu dan tidak diceritakan. Mujurlah komunis hanya sempat bermaharajalela dalam tempoh 14 hari saja. Kalau tak mungkin Sultan2 Melayu juga menjadi mangsa.

Penulis berharap sekiranya ada permohonan-permohonan mahu membawa jenazah Chin Peng dibawa pulang ke Malaysia untuk disemadikan, persetankan saja permintaan itu. Ini tanah Melayu, ini kerajaan Melayu, orang Melayu benci pada bangsat yang tak kenang dek untuk dan menikam pula dari belakang.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

2 comments:

 1. Ada anon di GAP komen dgn. bagus tapi kelakar juga:

  "Kerajaan mesti pastikan chin peng ni tak jadi PATI opps MOMMTI (mayat orang mati masuk tanpa izin). kena pantau gerak geri mat sabu yang mungkin buat penyeludupan manusia opps mayat manusia"!

  ReplyDelete
 2. Patutnya parti SAMPAH DAPSYAITAN/PKR digelar "parti SAMPAH utk. GANGSTERS/PENGGANAS"! Sebab itu, JANGAN bagi peluang lansung pd. DAPBANGKAI/PKR MEMERINTAH Tanah Melayu ini - kerana penjenayah/pengganas akan BERKUASA, termasuk di PENGGANAS KOMUNIS CINA mcm. chin peng-HARAM-JADAH!

  Sejarah pengorbanan umat ISLAM/MELAYU dan Bumiputera lain, terutamanya polis/tentera kita (yg. dibunuh dgn. amat kejam oleh MILITIA PENGGANAS KOMUNIS CINA chin peng), akan terus diHINA/diPIJAK/diTENDANG/diGERTAK dgn. undang-undang "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si hipokrit Barat-Zionis (yg. sekutu kuat si DAPSYAITAN/PKR)! Patutnya, chin peng itu dah lama diGANTUNG SAMPAI TERJELIR LIDAH dia, mcm. KATAK, kat Tanah Melayu ini!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete