Sunday, August 11, 2013

Buku 'Awakening' Rancangan Jahat Proksi NED Pecah Belahkan UMNO

Baru-baru ini bekas pemimpin tertinggi negara kembali menjadi buah mulut rakyat apabila buku bertajuk 'Awakening' (berkisar tentang pandangan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Badawi) akan dilancarkan. Beberapa petikan dari buku 'Awekening' mendapat reaksi pelbagai pihak dan ramai berpendapat ia merupakan satu platform kepada Tun Abdullah untuk mengembalikan maruah yang tercalar apabila didesak untuk berundur pada satu ketika dahulu.


'Awakening' yang disunting oleh Bridget Welsh dan James UH Chin, mempunyai kandungan setebal 620 halaman itu diterbitkan oleh Strategic Information dan Research Development Centre (SIRD), Kuala Lumpur. Kandungan buku berkenaan adalah garapan daripada penulisan beberapa tokoh politik dan akademik berkisar tentang zaman pentadbiran Tun Abullah.

Sebelum ini beberapa orang penulis blog mengkritik hebat 'Awakening' dengan pelbagai sindiran tajam kepada bekas Perdana Menteri itu. Keupayaan Tun Abdullah untuk menulis dan melontarkan pandangan di bandingkan dengan ketajaman pemikiran Tun Mahathir. Rata-rata berpendapat Tun Abdullah tidak ada keupayaan setanding dengan Tun Mahathir hingga terpaksa mengupah editor pro-pembangkang untuk menerbitkan buku yang berkaitan beliau.


Penulis juga pernah menyiarkan satu artikel berkaitan Bridget Welsh dimana pandangan politik beliau yang berat sebelah . Bridget Welsh dan Anwar boleh dikaitkan dengan NED , selain kedua-duanya mempunyai status yang agak istimewa di Unversity John Hopkins, oleh yang demikian tidak hairanlah mengapa Nurul Izzah diminta untuk melancarkan buku 'Awakening' di Singapura kerana hubungan 'istimewa' beliau dengan kedua-dua individu ini . Nurul Izzah merupakan alma mater University John Hopkins. Seolah-olah ada satu perancangan rapi untuk mengkucar-kacirkan UMNO menjelang pemilihan parti tak berapa lama lagi. Isu Tun Abdullah yang telah 'sejuk' sengaja dipanaskan kembali.

Petikan dari artikel sebelum ini mengenai Bridget Welsh ;

"Oleh yang demikian, melalui pendedahan-pendedahan kaitan Anwar dan Bridget Welsh , jelas sekali pandangan akademik wanita itu akan berat kepada sahabat beliau . Selain itu kedua-dua individu ini juga mempunyai status yang agak istimewa di University John Hopkins . Sedikit tambahan , bila sebut pasal John Hopkins University dah nampak macam institusi pendidikan itu dijadikan 'pusat ternakan' pemikir2 yang mahu menjahanamkan Malaysia . Anak perempuan Anwar , si Nurul Izzah juga 'graduate' dari John Hopkins Universitiy ." (klik untuk artikel penuh)

Agen-agen Zionis ini dilihat mula mendekati pemimpin-pemimpin UMNO yang di 'rehat' kan bagi menyediakan platform kepada mereka untuk berkokok. Mereka sedar sekiranya ini berjaya (dengan melaga-lagakan), ribut akan berlaku dalam UMNO yang mendorong pada perpecahan. Apabila lemah, maka mudah lah mereka menjalankan gerak kerja mereka . Usaha untuk menumbangkan UMNO telah bermula sebaik saja kerajaan baru dibentuk.

Agen-agen Zionis ini sedar, kemenangan UMNO dan Barisan Nasional pada PRU-13 adalah kerana sokongan orang Melayu dan bumiputera . Sekiranya UMNO yang menjadi tonggak bagi orang Melayu goyah dengan perpecahan maka semakin mudah lah kerja mereka untuk mengambil alih kerajaan pada PRU-14 kelak. Dikalangan akar-umbi UMNO pula, ramai yang terbawa-bawa dengan rentak jahat agen Zionis ini tanpa menyedari ia adalah usaha melaga-lagakan UMNO.

Gelombang pertama agen-agen Zionis ini ialah dengan melaga-lagakan ahli-ahli dan kepimpinan dalam UMNO dengan cuba membentuk persepsi negatif terhadap Perdana Menteri , Datuk Seri Najib . Mereka sedar jiwa orang-orang Melayu cukup sensitif dan mudah di 'perkotak-katikan' apabila dalam keadaan marah dan kecewa. Mereka hanya perlu menjadi pencetus dengan memberi persepsi bahawa 'Najib tak cukup Melayu' dan 'Najib manjakan kaum Cina' .

 Agen-agen Zionis ini hanya perlu menyamar sebagai penyokong UMNO yang marah lalu meninggalkan pelbagai komen berunsur penghinaan kepada Najib dalam pelbagai ruangan blog dan media sosial yang lain, kononnya atas dasar survival Melayu. Lalu cetusan yang dimulakan itu menjadi tindak balas berantai di kalangan ahli-ahli UMNO dan mendapat pelbagai reaksi tanpa menyedari ia hanyalah permainan yang dimulakan agen Zionis bagi melemahkan lagi UMNO.

Tidak dinafikan gelombang pertama yang dimainkan oleh agen-agen Zionis ini ternyata berkesan apabila terdapat sebilangan ahli dan penyokong UMNO mula mengikut rentak. Pada tahap ini agen-agen Zionis hanya perlu lepas tangan dan hanya melihat riang UMNO di hancurkan oleh tangan ahli-ahlinya sendiri. Pelbagai gerakan mula dibuat untuk menaikkan dan menjatuhkan pemimpin-pemimpin tertentu.

 Masing-masing berasa diri sendiri lebih bijak dari yang lain , pemimpin mereka mahu lebih bagus dari yang sedia ada dan pelbagai lagi tanggapan. UMNO yang dilihat begitu teguh bersatu sebelum PRU-13 tiba-tiba bergoncang hanya selepas 3 bulan PRU-13 . Sindrom tahun 2008 berulang kembali , agen-agen Zionis ini telah mengkaji 'pattern' ini dah cukup faham dengan sikap yang ada pada ahli-ahli, dan pemimpin2 UMNO.

Gelombang kedua agen-agen Zionis ini adalah kesinambungan dari gelombang pertama yang dirasakan mereka telah berjaya . Gelombang kedua ialah cubaan meranapkan kredibiliti elemen yang mampu menyatu padukan ahli-ahli UMNO iaitu Tun Dr. Mahathir .  Agen-agen Zionis ini tahu Tun Abdulah dan Tun Mahathir memang 'tak sekepala' dan masing-masing mempunyai penyokong dan musuh dalam UMNO. Tak cukup dengan kekusutan yang berlaku dalam UMNO menjelang pemilihan parti , agen-agen Zionis ini cuba menambahkan lagi kekalutan dengan membangkitkan semula isu pemimpin yang telah lama berehat .

Maka buku 'Awakening' dilancarkan ketika pemilihan UMNO yang akan diadakan dalam masa beberapa bulan lagi. Kini orang-orang UMNO sibuk berdebat mengenai perihal isi kandungan 'Awakening', pelbagai pandangan pro dan kontra diperkatakan. Mula wujud 'team' yang mempertahankan Tun Abdullah dan 'team' yang menempelak . Elemen-elemen penyatuan dalam UMNO makin rapuh. Penulis berharap agar mereka yang berada dalam UMNO sedar akan kemungkinan elemen asing dari luar yang menyamar 'mesra' UMNO yang cuba melemahkan perpaduan dalam parti . Mereka hanya perlu jadi 'pencetus' jangan sampai kita sendiri yang merosakkannya.


1 comment:

 1. 'Awakening' konon - memang bahasa si Kristian Zionis! Fahaman evangelis Kristian Zionis, ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis, SENJATA politik merbahaya yang mempergunakan agama, oleh penjajah Barat-Israel melalui CIA-US/MI6-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui sekutu mereka, DAP/PKR). Fahaman ini dipergunakan untuk menjatuhkan Islam/umatnya, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah, iaitu Mekah di masa hadapan dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Bahkan Vatican juga telah dikuasai puak Kristian Zionis ini.


  Si BETINA mat saleh PENIPU itu disyaki tali-barut ejen Barat-Israel (sekutu kuat PAP-DAPBIAWAK/PKR) di Tanah Melayu ini! Buku ini juga nak mengalih perhatian dari si CINA NYANYOK, si RASIS PENJILAT kaki kudis Barat-Israel, kuan yew yg dahlah MERAMPAS S’pura – kemudian berangan terus nak rampas seluruh TANAH MELAYU ini di masa hadapan, bersama "adik-beadiknya"nya, CINA DAP - lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009. Sebab itu buku ini dilancar di S’pura!

  Lihat berita yg juga nak bagi saya MUNTAH ini di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/09/Hasmy-interview.aspx,
  Firmer commitment towards human rights conventions needed, says Suhakam chairman, August 9, 2013! Suhakam ini pikiaq dia MEMERINTAH Malaysiakah - pergi BERAMBUS dgn hak asasi/demokrasi Barat-Zionis depa!

  Yg herannya si Suhakam ini tak pula MENGHENTAM rejim Cina PAP PENJAJAH GELOJOH Singapura yg. MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu Singapura termasuk dgn MENGECILKAN terus jumlah BUMIPUTERA Melayu/Islam Singapura dgn memberi kerakyatan dgn mudah pd jutaan imigran bukan Islam (BUKAN pelarian pula itu) Cina (dari China, Hong Kong dan Taiwan), dan Kristian, juga dibela oleh sekutu kuatnya, si Barat-Israel. Bahkan polisi mengambil jutaan imigran bukan Islam ke Singapura, ini ditiru dari Israel - sekutu kuat rejim penjajah Cina ini (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009.

  Di Israel juga, PENJAJAH GANAS Yahudi yang asyik membunuh, memenjara dan menindas termasuk MENGECILKAN jumlah BUMIPUTERA Islam Palestin, dgn memberi kerakyatan pd imigran Yahudi yang jutaan, dari merata cerok, dan memberi hak istimewa termasuk perumahan dan pendidikan, untuk bangsa Yahudi dari askar (yang tiada Bumiputera Islam Palestin) – tidak juga dihentam si pencinta “demokrasi dan hak asasi manusia” dari Barat (bahkan Israel si penjajah ganas ini adalah sekutu kuat si Barat hipokrit durjana).

  Dan DAPBIAWAK/PKR pula sekutu kuat Barat-Israel di M'sia ini; jadi bayangkanlah betapa bahayanya rejim PAP-DAP/PKR buat Islam/umatnya dan Tanah Melayu pusaka kita ini– jadi pedulikan hak asasi-demokrasi SAMPAH Barat-Zionis yang si DAP/PKR asyik MELALAK, kalau kita lebih MENGUTAMAKAN mana-mana pelarian/imigran Islam yang miskin dan tertindas! Sepatutnya, kita dari Dunia Islam dan “Dunia Ketiga“, janganlah sampai takut sangat pada GERTAKAN berterusan “demokrasi/hak asasi manusia” SAMPAH Barat-Zionis/Bukan Islam ini, macam hamba-abdi mereka!

  MAKCIK Tempurung – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete