Wednesday, July 3, 2013

Mahfuz Omar Lupa Tanya Kriteria Mat Sabu dan Azmin Ali Yang Pernah Dilantik Memegang Jawatan Tinggi di GLC Negeri Pakatan

Kecoh perlantikan Azeez sebagai Pengerusi Tabung Haji di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat. Yang mula sekali memberikan respon ialah Mahfoz Omar. Penulis berasa pelik dengan respon yang diberikan oleh pemimpin PAS itu apabila bertanya soalan tentang kriteria Azeez hingga membolehkan beliau dilantik menjadi Pengerusi Tabung Haji. Tabung Haji ialah syarikat yang ditubuhkan oleh pemimpin2 UMNO bagi menyenangkan urusan jemaah dari Malaysia ke Tanah Suci .

Tabung Haji adalah hasil usaha dari UMNO bukan PAS . Perlantikan ahli lembaga pengarah, pengerusi sudah semestinya diteliti dengan mengambil kira dari macam2 sudut , baik dari segi latar belakang, pengalaman dan kredibiliti.

Azeez memenuhi kesemua syarat, beliau pernah menjadi ahli lembaga pengarah di Tabung Haji, dari segi pengurusan beliau mempunyai pengalaman menguruskan syarikat dan kredibiliti Azeez ialah kesanggupan beliau mempertaruhkan nyawa mengetuai misi-misi bantuan bencana dalam dan luar negara.

Jadi apalah nak dikecohkan sangat, kenapa Mahfuz Omar ni tak pertikai perlantikan Mat Sabu sebagai Ahli Lembaga Pengarah di PBA , perlantikan Azmin sebagai Pengerusi PKNS ? Ini lah sikap pemimpin PR yang hipokrit , sendiri buat boleh, orang lain buat tak boleh.
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

No comments:

Post a Comment