Monday, July 1, 2013

Konspirasi Lantikan Pengerusi UMNO Selangor oleh Pemimpin UMNO Selangor yang Gila Jawatan

Dari artikel Berita Harian bertarikh 25 June 2013, Noh Omar dikatakan akan dilantik menjadi Pengerusi UMNO Selangor selepas dipersetujui ketua-ketua bahagian UMNO di Selangor, yang akan menjadi Timbalan ialah Abdul Shukor Idrus dan Johan Abdul Aziz pula sebagai Setiausaha UMNO negeri. Difahamkan Najib bersetuju dengan perlantikan ini. Ramai di kalangan penyokong UMNO/BN menggunakan media sosial melahirkan rasa terkejut dengan pengumuman ini.

Walau bagaimanapun, Presiden UMNO yang juga Pengerusi UMNO Selangor tidak pernah memaklumkan perkara ini secara rasmi. Nampak sangat tindakan beberapa individu ini seperti memandai-mandai 'laparkan' jawatan Pengerusi UMNO Selangor. Benarkah apa yang ditulis dalam artikel Berita Harian itu bahawa Najib bersetuju dengan perlantikan baru itu ?

Penulis tergelak bila membaca semula artikel Berita Harian yang menulis "menurut sumber" . Kenapa "sumber" itu tidak mahu namanya didedahkan, adakah "sumber" itu salah seorang pecacai yang mahu mewujudkan persepsi pemilihan Pengerusi UMNO Selangor yang baru ? Perlu diingat artikel itu dibuat dalam akhbar rasmi untuk menimbulkan rasa serba salah Najib kerana mungkin dia sendiri tidak dimaklumkan tentang perkara ini.

Jadi tuan-tuan dan puan-puan sekalian ini lah "game" yang sedang dimainkan beberapa individu yang cukup kemaruk dengan jawatan, dah kalah teruk pun masih tak sedar diri. Setelah 6 hari artikel ditulis, baru lah "game" kotor parasit-parasit dalam UMNO ni terserlah. "Game" anda telah dikesan dan muslihat anda akan ditelanjangkan.

Menurut sumber dan dari blog Papagomo sendiri, aturan untuk menukar Pengerusi UMNO Selangor dibuat apabila ketua-ketua bahagian UMNO di Selangor telah bertemu di Jakarta dan Manila kononnya mahu Pengerusi UMNO Selangor diserahkan kepada Noh Omar sementara 2 individu lagi dilantik menjadi Timbalan dan Setiausaha UMNO Negeri . 2 individu yang dimaksudkan dah penulis nyatakan di atas.

Mungkin kerana termakan budi 'dibelanja' ke Jakarta dan Manila, ketua-ketua bahagian UMNO Selangor ini pun mahu tak mahu terpaksa tandatangan persetujuan mereka melantik Noh Omar dan lain2 untuk jawatan yang diaturkan. Memang cukup bangsat "game" yang dimainkan individu-individu berkenaan. Ini lah contoh pemimpin yang terus menerus akan melingkupkan survival UMNO di Selangor.

Adakah tindakan melantik Noh Omar sebagai Pengerusi UMNO Selangor itu adalah kehendak beliau sendiri atau drama beberapa individu yang mahu pegang jawatan secara mudah ? Penulis nampak disini Noh Omar bukanlah orang disebalik rancangan kotor ini, beliau dijadikan kambing hitam atas kapasitinya sebagai Timbalan Pengerusi UMNO Selangor.

Apabila timbul berita mengenai Pengerusi UMNO Selangor baru dalam artikel Berita Harian 6 hari lepas, sudah semestinya menimbulkan rasa tidak senang UMNO Pusat apabila tindakan melangkah bendul dibuat. Mungkin UMNO Pusat akan menyangka Noh Omar memandai-mandai melantik diri sendiri sebagai Pengerusi UMNO Selangor yang baru sedangkan individu yang menjadi pengarah rancangan ini lah yang sebenarnya memandai mandai melantik diri sendiri .

Tentu pembaca boleh teka siapa yang dimaksudkan itu. Kononnya apabila UMNO Pusat tak berpuas hati dengan tindakan Noh Omar , maka tentulah dia tak dilantik jadi Pengerusi yang baru maka jawatan Pengerusi baru itu akan disandang oleh Timbalannya . Itu lah game yang dibuat oleh pemimpin UMNO yang mempunyai ijazah diragui ketulenannya (ijazah beli lerr) .

Dan bagi ketua-ketua bahagian UMNO Selangor, janganlah terlalu diturutkan dengan kawan2 bodoh sombong kononnya nak mencipta konspirasi bagi merebut jawatan untuk kepentingan mereka sendiri. Mereka itu adalah jenis yang memecah belahkan UMNO. Dalam keadaan UMNO dah tenat masih ada hati berkonspirasi bagai? Sedar-sedarlah diri.

Di kalangan facebookers,bloggers2 kami dah bersumpah akan memantau ketua-ketua bahagian dan pemimpin2 UMNO yang cuba "hanky panky" . Kalau skandal2,rasuah dll mengenai pemimpin PR boleh kami korek, kita boleh buat perkara yang sama juga pada pemimpin UMNO. Jadi janganlah dibuat perkara bodoh yang bakal mengkucar-kacirkan parti.

Imej Najib sedikit terjejas dikalangan ahli UMNO yang tak tahu perkara sebenar bila dikatakan 'bersetuju' dengan pemilihan yang dibuat oleh Ketua-ketua bahagian UMNO Selagor . Cukup cukup lah berpakat dan berkonspirasi menjatuhkan sesama sendiri, kerana tindakan anda itu sendiri mungkin membuat diri sendiri terjelepok . Penulis juga menyarankan mereka yang berkonspirasi itu eloklah kembali ke pangkal jalan kerana anda sekarang berada di bawah microscope blogger2 dan facebookers .
Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

1 comment: